Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Αθλητικό Σωματείο “Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας- Ι.Κ.Ε.Μ.” και την εταιρία “Mouzenidis Travel” υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες τριών Ειδικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, για το 4ο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό (Μαζαράκη 1, Ξηροκρήνη) και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής (Καραϊσκάκη Α’ 1) και το 1ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Παυσιλύπου 5, περιοχή Άνω Τούμπας) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 31 Μαΐου 2015.

Αφορμή του προγράμματος αποτέλεσαν τα θεραπευτικά κινητικά, ψυχολογικά, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά οφέλη της ιππασίας. Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή αποκατάστασης, όπου το άλογο προσφέρει ένα συνδυασμό κινησιοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης και ψυχαγωγίας, ενισχύει την αυτονομία και την αυτοπεποίθηση σε άτομα με αναπηρία και επιτυγχάνει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενθαρρύνει και συμβάλλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες που καταβάλλουν φορείς, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και οργανώνουν προγράμματα δραστηριοτήτων για μαθητές και μαθήτριες Ειδικών Σχολείων του Δήμου μας και γι΄ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου.

“Η αποτελεσματική δουλειά που έγινε πέρυσι και η σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των παιδιών, κατά ομολογία και των ίδιων των γονέων, μας παρότρυναν ώστε να δώσουμε συνέχεια στο πρόγραμμα για μία ακόμη χρονιά” τονίζει από την πλευρά του ο Αναστάσιος Τελίδης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Δράσεις Παιδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, στα τηλέφωνα 2310 841109 και 2310 841498 (Κα Μερσίνη Μιχαηλίδου).

Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου