Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Βιβλίο: "Το μικρό ελεφαντάκι"

Ένα από τα πιο όμορφα και διασκεδαστικά βιβλιαράκια για πολύ μικρά παιδιά είναι «Το μικρό ελεφαντάκι» από την σειρά «Τα ζωάκια μου» των εκδόσεων Κουτσούμπος Π. (2006). Με πρωταγωνιστή ένα μικρό ελεφαντάκι που είναι δυστυχισμένο επειδή έχει βουλωμένη μύτη και τους φίλους του που προσπαθούν να το βοηθήσουν, το βιβλιαράκι ταξιδεύει τους μικρούς μας φίλους σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα και αγάπη. 

Η εικονογράφηση είναι υπέροχη. Απλή, με ξεκάθαρες φιγούρες ζώων, ιδιαίτερα γλυκές και εκφραστικές, έντονα και αρμονικά συνδυασμένα χρώματα, τραβάει την προσοχή όλων των παιδιών, ακόμα και όσων αδιαφορούν συνήθως για βιβλιαράκια και εικόνες. Η ιστοριούλα του σύντομη, απλή και διασκεδαστική, γίνεται εύκολα κατανοητή. Και οι σελίδες του από χοντρό χαρτόνι, ανθεκτικές σε μασουλήματα και δαγκώματα. Όσο για το μέγεθος, είναι το πλέον κατάλληλο ακόμα και για πολύ μικρά χεράκια. Ιδανικό για την πρώτη επαφή του παιδιού με τα βιβλία, αλλά και για τις πρώτες προσπάθειες να διαβάσει μόνο του. 

Ένα μικρό γαλάζιο διαμαντάκι που μου το έδωσαν οι ανιψιοί μου και από τότε οι δαγκωμένες σελιδίτσες του συντροφεύουν πολλούς μαθητές μου, που όσες φορές και αν το διαβάσουμε, πάντα κοιτούν προσεκτικά τις εικόνες και γελάνε την στιγμή του μεγάλου φτερνίσματος !!!

Το μικρό ελεφαντάκι
εικονογράφηση: Sheryl Bone
εκδόσεις Κουτσουμπός Π.
2006

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου