Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Παιδαγωγικές και όχι ερωτικές οι μόνες σχέσεις που επιτρέπει το Χάρβαρντ

Αν και το Χάρβαρντ είχε προειδοποιήσει το Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό του να μην υπάρχουν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ καθηγητών και φοιτητών, εντούτοις φαίνεται να μην τηρήθηκε στο βαθμό που ήθελαν οι εμπνευστές της οδηγίας.

Το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η απόφασή του για την αυστηροποίηση του πλαισίου βασίζεται σε νόμο των ΗΠΑ για την εκπαίδευση, οι οποίος αναφέρει πως κανένα πρόσωπο δεν πρέπει να αποκλείεται λόγω του φύλου του από τα οφέλη της εκπαίδευσης, απαγορεύοντας κάθε είδους διάκριση.

Η Επιστημονική Επιτροπή για την ανάρμοστη συμπεριφορά ισχυρίζεται πως η οδηγία του πανεπιστημίου για τις σχέσεις ανάμεσα σε καθηγητές και φοιτητές δεν ήταν αρκετά ισχυρή. Έτσι αναθεώρησε την πολιτική του πανεπιστημίου υιοθετώντας μια πιο σκληρή στάση σε αυτό το φαινόμενο.

Το πανεπιστήμιο, έχει περίπου 2.400 μέλη ΔΕΠ και περίπου 6.700 προπτυχιακούς φοιτητές. Πριν από αυτό το μέτρο, η θέση του πανεπιστημίου ήταν η απαγόρευση των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ καθηγητών και φοιτητών που είχαν υπό την άμεση εποπτεία τους. Η νέα απόφαση τους απαγορεύει ρητά όχι μόνο τη σεξουαλική σχέση αλλά ακόμα και το φλερτ.

H καθηγήτρια ιστορίας Άλισον Τζόνσον, η οποία ηγήθηκε της επιτροπής, δήλωσε πως από το προηγούμενο καλοκαίρι έως το φθινόπωρο βρισκόταν σε διαβούλευση με τους φοιτητές, τους καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό προκειμένου να λάβει όλα τα δεδομένα υπόψιν της. Τελικά, κατέληξε πως οι σχέσεις εξουσίας μπορεί να συμβάλλουν στη σεξουαλική παρενόχληση. Επομένως, η μόνη αποδεκτή σχέση ανάμεσα στους καθηγητές και στους φοιτητές είναι η παιδαγωγική και καμία άλλη.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου