Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Κρύβουν κινδύνους τα ενεργειακά ποτά για τα παιδιά;

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, πάνω από το 40% των κλήσεων στα κέντρα δηλητηριάσεων των ΗΠΑ μετά από κατανάλωση ενεργειακών ποτών αφορούν παιδιά κάτω των 6 ετών, μερικά από τα οποία υποφέρουν από πόνο και προβλήματα στην καρδιά.

Οι ερευνητές ανέλυσαν όλες τις 5156 κλήσεις στα κέντρα δηλητηριάσεων από τον Οκτώβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013 συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με τα ενεργειακά ποτά. Οι περισσότερες από τις κλήσεις για παιδιά κάτω των 6 ετών ήταν επειδή έγινε κατανάλωση των ποτών κατά λάθος. Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών είχε σοβαρά συμπτώματα που απαιτούσαν θεραπεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το τρέμουλο, οι σπασμοί, η ναυτία, ο εμετός, πόνος στο στήθος ή και ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός.

O αμερικανικός οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) άρχισε πριν από τρία χρόνια μια έρευνα για τα ενεργειακά ποτά που περιέχουν καφεΐνη μετά από αναφορές για την αύξηση των επισκέψεων στα επείγοντα περιστατικά οι οποίες σχετίζονται με αυτά Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση εξάλλου έχει ζητήσει τον περιορισμό των πωλήσεων για τα άτομα κάτω των 18 ετών.

Πηγή: American Health Association via Capitalhealth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου