Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Παιδική κατασκήνωση χωρίς φύλο

Η κατασκήνωση απευθύνεται σε παιδιά, 5-12 ετών τα οποία δοκιμάζουν τις ιδιαιτερότητες των δύο φύλων ώστε να κάνουν μια επιλογή. 

Η φωτογράφος Lindsay Morris πέρασε έξι χρόνια σε μία κατασκήνωση, για να καταγράψει με τον φωτογραφικό της φακό τα παιδιά που υποστηρίζονται να βιώσουν μια θέση, χωρίς καμία επιρροή. 

 Η κατασκήνωση ονομάζεται «You are You», απευθύνεται σε παιδιά, 5-12 ετών τα οποία δοκιμάζουν τις ιδιαιτερότητες των δύο φύλων και ενθαρρύνονται σε απαλλαγμένες από στερεότυπα συμπεριφορές ώστε να κάνουν μια ελεύθερη επιλογή. 

 «Για πολλά από αυτά τα παιδιά, η αντίληψή τους για το φύλο τους δεν συμφωνεί με το σώμα τους», αναφέρει η φωτογράφος «αργότερα μπορεί να αυτοπροσδιοριστούν ως γκέι, τρανσέξουαλ, ή κάπου στη μέση.» 

 Η Morris, πρόκειται να δημοσιεύσει ένα βιβλίο τον Οκτώβριο, για να ενθαρρύνει τις οικογένειες και τα σχολεία, να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στις ζωές των παιδιών LGBTQ. 

 «Βιώνουμε μια στιγμή στην ιστορία» λέει η Morris, «σε ένα μέρος όπου οι γονείς εργάζονται μαζί, μαθαίνοντας τον καλύτερο τρόπο να υπερασπίζονται τα παιδιά τους και να γιορτάζουν την ατομικότητά τους.» 

Δεν σημαίνει κατ 'ανάγκη ότι οι άνθρωποι θα τα αναλύσουν όλα αυτά αμέσως μόλις δουν τις φωτογραφίες. 
Η ίδια όμως, ελπίζει ότι θα βοηθήσουν να εξελιχθεί η αντίληψη γύρω από την ταυτότητα του φύλου.

Απώτερος στόχος της φωτογράφου, είναι αυτές οι εικόνες να βοηθήσουν, ώστε να γίνει κατανοητή η σημασία της ελεύθερης επιλογής για τα παιδιά, αλλά και να διαμορφωθεί η σωστή αντίληψη των γονιών και του κοινωνικού περίγυρου.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου