Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Στην αγορά το πρώτο "εκτυπωμένο" κινητό τηλέφωνο με κουμπιά Braille


Γεγονός είναι πλέον το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με πλήκτρα Braille που κατασκευάζει η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας OwnFone με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.


Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, στη Βρετανία αναμένεται να κοστίζει 60 λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 74 ευρώ. Ο λόγος που η τιμή του νέου τηλεφώνου διατηρείται τόσο προσιτή, είναι το γεγονός ότι κατασκευάζεται με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

«Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν το τηλέφωνο τους με 2 έως 4 κουμπιά Braille. Τα κουμπιά είναι προγραμματισμένα για κλήσεις σε οικογένεια, φίλους, φροντιστές ή επείγοντα. Είναι το πρώτο τηλέφωνο με τρισδιάστατα εκτυπωμένο πληκτρολόγιο. Παράλληλα, για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν Braille μπορούμε να εκτυπώσουμε κανονικά γράμματα επάνω στα κουμπιά», δήλωσε στο BBC, ο κατασκευαστής του τηλεφώνου, Τομ Σάντερλαντ.

Το 2013, ένα παρόμοιο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο κατασκευάστηκε από το Indian Institute of Technology, ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά. Αντίθετα, το νέο τηλέφωνο της OwnFone θα πωλείται κανονικά στην αγορά. Πριν από μερικά χρόνια, η βρετανική εταιρεία έγινε ευρύτερα γνωστή όταν δημιούργησε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που επέτρεπε στον χρήστη να τη διαμορφώσει ώστε να καλεί μόνο συγκεκριμένες επαφές.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου