Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ημερίδα: «Προστασία και φροντίδα του παιδιού με Διαβήτη στο σχολείο»



Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), στo πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό σε θέματα που αφορούν το Διαβήτη Τύπου Ι, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Προστασία και φροντίδα του παιδιού με Διαβήτη στο σχολείο», το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Golden Age of Athens (Μιχαλακοπούλου 57-Αθήνα).

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς & γυμναστές και έχει ως σκοπό την ενημέρωση και τη συμβολή στην απομυθοποίηση του Διαβήτη Τύπου Ι συμβάλλοντας στην ομαλή ένταξη των παιδιών με διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον. Στόχος της ΠΕΑΝΔ είναι να προσφέρει την επιστημονική γνώση στους εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες και για την άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη σε ένα παιδί με Διαβήτη Τύπου Ι τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στους αθλητικούς χώρους.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι η κυρία Ανδριανή Βαζαίου, (Παιδίατρος, Αναπλ. Δ/ντρια Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, Δ/ντρια Διαβητολογικού Κέντρου Νοσ. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού») με θέμα «Ο σακχαρώδης διαβήτης στα παιδιά και τους εφήβους. Τι πρέπει να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός» και η κυρία Ευαγγελία Δούκα (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια) με θέμα «Παιδιά με διαβήτη και κοινωνικός αποκλεισμός».

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ακολουθήσει βιωματική ομιλία με θέμα «Μαθαίνοντας από τη διαφορά» από τον Δρ. Ε.Ιντζίδη (Εκπαιδευτικός-Γλωσσολόγος).

Η ενδεικτική τιμή παρακολούθησης 5 ευρώ (Δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου).

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 210 779 6660 μέχρι τις 22 Μαΐου.

Λίγα λόγια για την Π.Ε.Α.Ν.Δ.:

Η ΠΕΑΝΔ-Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη ιδρύθηκε το 1983 από γιατρούς και γονείς παιδιών που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη (ινσουλινοεξαρτώμενο ή Τύπου Ι).

Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές και αριθμεί 4.000 μέλη από όλη την Ελλάδα.

Είναι μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος για το Νεανικό Διαβήτη JDF, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη ΕΛΟΔΙ καθώς και μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο βασικός στόχος της ΠΕΑΝΔ είναι να κάνει το Διαβήτη τρόπο ζωής για το πάσχον παιδί γιατί του αξίζει μια ζωή χωρίς επιπλοκές!

Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου