Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

OOo4kids…office suite για Παιδιά!

Το OOo4Kids είναι μία πολύ διασκεδαστική και εύχρηστη σουίτα γραφείου με ελληνικό περιβάλλον, που βασίζεται στον κώδικα του Open Office και η οποία δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιείται από παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Ανοίγοντάς το, εμφανίζεται μία καρτέλα με τις μορφές λειτουργίας του. – Επεξεργασία κειμένου, Επεξεργασία δεδομένων, Παρουσίαση, Ζωγραφική, Ο φάκελος με τα έγγραφα μου.


Οδηγίες για τον κειμενογράφο:

Το εικονίδιο με το στυλό ανοίγει ένα περιβάλλον σχεδιασμένο για συγγραφή κειμένου. Στο πάνω μέρος τοποθετούνται οι βασικές λειτουργίες. Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η επιλογή βαθμού δυσκολίας. Αυτός μεταβάλλεται από την Προβολή, με την επιλογή Επίπεδο. Μία άλλη διευκόλυνση είναι η αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας και ώρας, με την επιλογή Εισαγωγή -> Πεδία -> Ημερομηνία/ Ώρα. Στην ίδια λίστα βρίσκεται επιλογή που προσθέτει αριθμό σελίδας. Για να σμικρύνετε ή να μεγεθύνετε τα γράμματα, χρησιμοποιείτε τα εικονίδια με το Α. Το χρώμα αλλάζει με δεξί κλικ και την επιλογή Χαρακτήρας -> Εφέ χαρακτήρων -> Χρώμα γραμματοσειράς. Στο παράθυρο Μορφή -> Σελίδα τροποποιείτε τον προσανατολισμό και το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας ή προσθέτετε φόντο από την καρτέλα Παρασκήνιο. Αν θέλετε, μπορείτε να χωρίσετε το κείμενο σε στήλες. Για να εισαγάγετε μία εικόνα, χρησιμοποιείτε το εικονίδιο με την παραλία. Με δεξί κλικ δίνεται η δυνατότητα προσθήκης λεζάντας με αυτόματη αρίθμηση. Στην Αναδίπλωση αλλάζετε τη θέση της εικόνας σε σχέση με το κείμενο, στέλνοντάς τη στο φόντο ή σε πρώτο πλάνο. Το τελευταίο εικονίδιο ανοίγει ένα μενού σχεδίασης, με το οποίο εισάγετε ορθογώνια και κύκλους, μέσα στους οποίους μπορείτε να γράψετε. Για να εγκλωβιστούν οι λέξεις στο σχήμα, κάνετε δεξί κλικ, επιλέγοντας Κείμενο -> Προσαρμογή σε πλαίσιο ή Ροή περιγράμματος. Για να δώσετε στα γράμματα κίνηση, ακολουθείτε τα βήματα: δεξί κλικ -> Κείμενο -> Κινούμενο κείμενο -> Εφέ. [Computer Για Όλους τ. 343]

Υπάρχουν εκδόσεις για Linux, Mac OS X και MS Windows.

Windows – Installable: [DownLoad], Portable: [DownLoad]

Πηγή: synEducation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου