Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Άποψη: "Αν υπάρχει Θεός, σίγουρα δεν είναι ανάπηρος!" Η.Βογιατζής

Αν υπάρχει Θεός, σίγουρα δεν είναι ανάπηρος!

Αυτό δείχνει να πιστεύει έστω ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, καθώς στην προσπάθεια του να απαντήσει στο Βρετανό αστροφυσικό Stephen Hawking, τόνιζε την παραπληγία του παρά τις γνώσεις του. Είναι γνωστό ανά τους αιώνες ότι η εκκλησία και η επιστήμη ελάχιστες φορές, τα έχουν ¨βρει¨ και συμφωνήσει. Δε θα λύσουμε το μυστήριο του προβλήματος για το σύμπαν και το πώς δημιουργήθηκε σήμερα.

Αναρωτιέμαι όμως αν ποτέ επίσης ο άνθρωπος θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα του, απέναντι στο γνωστό-άγνωστο, που λέγεται αναπηρία! Να λύσει το μυστήριο πως ένας παραπληγικός, ένα άτομο με τύφλωση, με μια βαριά ασθένεια ή με αναπηρία, μπορεί παράλληλα να είναι ένας λάμπρος επιστήμονας/καλλιτέχνης/ ευφυής άνθρωπος!

Αφορμή για την αναφορά μου, σε κάτι που συνέβη προ 4ετιας, μου έδωσε ένας ιντερνετικός φίλος όταν δημοσίευσε παλιότερο άρθρο της Καθημερινής. Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί δια μέσω των αιώνων, έχουμε σκέψεις και αντιλήψεις που διαιωνίζονται …είτε αυτές είναι πριν 4 χρόνια είτε πριν 4 αιώνες. Σας παραθέτω το άρθρο και τα συμπεράσματα δικά σας.

Απάντηση στις επιστημονικές θεωρίες του κορυφαίου καθηγητή Μαθηματικών του Κέμπριτς Στίβεν Χόκινγκ, σχετικά με τη δημιουργία της ύλης, επιχείρησε να δώσει χθες, με μακροσκελή γραπτή δήλωσή του, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Αίσθηση όμως προκάλεσε η επιμονή του Μητροπολίτη, μάλλον με μειωτικό τρόπο, στο πρόβλημα της υγείας του διακεκριμένου Καθηγητή, ωσάν αυτό να αποτελεί ιδιότητα. «Με αφορμή τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking…», σημειώνει στην αρχή της ανακοίνωσής του ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος στη συνέχεια αφιερώνει ολόκληρη παράγραφο στο πρόβλημα της υγείας του κ. Χόκινγκ. «Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του…», υποστηρίζει ο Ιεράρχης. Ωστόσο, δεν διστάζει να δείξει την «μακροθυμία» του, καθώς του αναγνωρίζει «το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χόκινγκ είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από τα 22 του χρόνια. Το πρόβλημα της υγείας του, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Νικοσ Παπαχρηστου

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: newsitamea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου