Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σχολική Ημέρα Αιμοδότη η εβδόμη του Νοέμβρη

Η έβδομη μέρα του Νοέμβρη είναι από χθες αφιερωμένη στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και ζητούν δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η συμφωνία για τη θέσπιση «Σχολικής Ημέρας Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων» υπογράφηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» έστειλε μήνυμα ανθρωπισμού και εθελοντισμού στους μαθητές της χώρας τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη η σημασία τόσο της σωστής ενημέρωσης μέσα από τα σχολεία όσο και του προσανατολισμού της Παιδείας ως ανθρωπιστικής που θα προετοιμάζει υπεύθυνους πολίτες που θα έχουν όραμα έναν καλύτερο κόσμο αλληλεγγύης και κατανόησης».

Η ημέρα αυτή θα υπενθυμίζει ότι υπάρχουν παιδιά των οποίων η ζωή «εξαρτάται από την εύρεση συμβατού μοσχεύματος, από αιμοποιητικά κύτταρα», τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη. Στόχος του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» είναι, σύμφωνα με την ίδια, «να σώσει ζωές με μια απλή διαδικασία» και να φτάσει τους 100.000 δότες τα επόμενα πέντε χρόνια. «Το μήνυμα του εορτασμού είναι να προσεγγίσει νέους εθελοντές αιμοδότες», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου