Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Life Skills (Δεξιότητες Ζωής): Εργαστήρια για σχολεία

Η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων, η εκμάθηση, η επικοινωνία και η συνεργασία, η ιδιότητα του πολίτη, η σχέση της καθημερινότητας με την καριέρα, η προσωπική και η κοινωνική υπευθυνότητα είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά για την επιτυχία στον 21ο αιώνα, χρήσιμα τόσο για υγιείς κοινωνίες όσο και για ισχυρούς, δυναμικούς, και με απήχηση στην αγορά εργασίας, ανθρώπους.

Τα σχολεία, στο πλαίσιο του ρόλου τους για την παροχή μιας ολοκληρωμένης και ποιοτικής εκπαίδευσης, έχουν μια μοναδική θέση στο να προωθούν και να υποστηρίζουν την συναισθηματική και την κοινωνική υγεία των νέων ανθρώπων.

Τα εργαστήρια του προγράμματός μας «Life Skills» απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 10 έως 17 ετών και πραγματοποιούνται σε σχολεία για έξι συνεχείς εβδομάδες.

Τα εργαστήρια είναι:
Ζωντανές: δίνουν έμφαση στην εκπαίδευση μέσα από δραστηριότητες.
Διαδραστικές: χρησιμοποιούν τη συζήτηση και τον διάλογο.
Επίκαιρες: επικεντρώνονται σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητά τους οι νέοι και η κοινωνία.
Κριτικές: ενθαρρύνουν τους νέους να αναπτύξουν τον δικό τους τρόπο σκέψης.
Συνεργατικές: χρησιμοποιούν την ομαδική εργασία και το συνεργατικό μοντέλο εκμάθησης.
Συμμετοχικές: επιτρέπουν στους νέους να εκφράσουν την άποψή τους για τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται.

Ο σκοπός των εργαστηρίων είναι να βοηθήσουν τους νέους να αντιμετωπίσουν με επάρκεια τις προκλήσεις της καθημερινότητας, να βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά και την εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να λαμβάνουν αποφάσεις και να ενισχύσουν την ικανότητά τους να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς, ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες.
Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες ή για εγγραφή του σχολείου σας στα εργαστήρια του προγράμματος «Life Skills», επικοινωνήστε με την Καίτη Γιακουμάκη:
Τηλέφωνο 210 369 2342

Λήξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: 31 Μαρτίου 2014

Πηγή: British Council

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου