Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ακούστε την κραυγή του Javier Bardem για τον πόνο του άλλου

O Iσπανός ηθοποιός Javier Bardem και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν να ουρλιάξουμε για την καμπάνια «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία. Ο Μπαρδέμ που πέρυσι έμαθε ελληνικά προκειμένου να μιλήσει για την πρωτοβουλία αυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, φέτος καλείται να ξεσπάσει. «Υπάρχει μια επιδημία για τον πόνο του άλλου στη χώρα μας», εξηγεί μια φωνή όσο ο Bardem ουρλιάζει επί της οθόνης. «Αν κι εσύ πονάς επειδή εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, ούρλιαξε! Ούρλιαξε τώρα!».
Σύμφωνα με στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το περσινό σποτάκι, έκανε θραύση με αποτέλεσμα να πουληθούν περισσότερα από 350.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέθεσαν 175.000 ευρώ στα προγράμματά τους για ευάλωτους ανθρώπους στην Αθήνα και τον Έβρο, 60.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000 στο Κογκό και 50.000 στην εμπόλεμη Συρία.

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι ένας συμβολικός αλλά και ουσιαστικός τρόπος υποστήριξης των ευάλωτων, «ξεχασμένων», αποκλεισμένων από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το κόκκινο κουτάκι με τις έξι καραμέλες με μέλι και θυμάρι, που παράγονται και διανέμονται με την ευγενική υποστήριξη της διεθνούς φήμης ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών APIVITA, επιστρέφει αποκλειστικά στα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν και αυτοί αφιλοκερδώς στην εκστρατεία πουλώντας τις καραμέλες προς 1,60 ευρώ, στην ίδια ακριβώς τιμή που τις αγόρασαν. Ένα ευρώ από την πώληση κάθε κουτιού πηγαίνει στις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για να ανακουφίσουν τον πόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα 60 λεπτά καλύπτουν, σε τιμές κόστους, την παραγωγή και τη διανομή, καθώς επίσης και τον ΦΠΑ. Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στέλνοντας sms: ΓΧΣ1 (κενό) ονοματεπώνυμο στο 54754. (Newsphone 1.48€/sms με ΦΠΑ.) αν δεν βρείτε τις Παστίλιες στο φαρμακείο της γετονιάς σας. «Εσύ τις παίρνεις, κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε», είναι το μήνυμα της εκστρατείας. «Είναι τόσο απλό και πέρα για πέρα αληθινό» σημειώνει ο Χρήστος Χρήστου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου