Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΟΜΚΕ: Να αναγνωριστεί η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στο Ελληνικό Σύνταγμα!

Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε όλη τη χώρα ξεκινά η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), για την προώθηση του αιτήματός της να αναγνωριστεί η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) στο Σύνταγμα της χώρας μας, στην επόμενη σύνθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου που θα έχει την ευθύνη της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Η αναγνώριση της Ε.Ν.Γ. είναι απαραίτητη για να δοθεί στους Κωφούς και Βαρήκοους η προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου (εκπαίδευση, εργασία, πολιτισμός, αθλητισμός, κ.ά.).

Από τις δράσεις της ξεχωρίζει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα) με θέμα: «Συνταγματική Αναγνώριση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας», την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 στις 7 το απόγευμα.

Θα παραστούν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από πολιτικά κόμματα που έχουν εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κ. Ιωάννης Λυμβαίος και ο Διοικητής του Ε.Ι.Κ. Γεώργιος Τουσιάς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση που θα συντονίσει ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΜ.Κ.Ε. Κωνσταντίνος Γαργάλης.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Ώρα Προσέλευσης: 18:45

Έναρξη: 19:00’

• Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EDF Ιωάννη Γιάλλουρο

• Κεντρικός Ομιλητής: Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης

• Συζήτηση με εκπροσώπους κομμάτων, Προέδρου ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Διοικητή Ε.Ι.Κ.

• Παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες

• Συμπεράσματα συζητήσεων και ανακοίνωση Διακήρυξης της ΟΜ.Κ.Ε. από τον Πρόεδρό της Ι. Γιάλλουρο

Τέλος Εκδήλωσης: 21:00’

Θα υπάρχει καφές/τσάι/χυμός στο τέλος της εκδήλωσης.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

(Σ.σ. EDF European Disability Forum: Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, IDA InternationalDisability Alliance: Παγκόσμια Οργάνωση Αναπηρίας, ΠΟΣΓΚΑμεΑ Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, ΕΙΚ Εθνικό Ίδρυμα Κωφών)


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κα Χριστίνα Σταματοπούλου, στέλεχος της ΟΜ.Κ.Ε., στο κινητό τηλέφωνο 6942 019 348.


Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.) είναι ο δευτεροβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας του κινήματος των κωφών και βαρηκόων στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή της, το 1968, έως σήμερα, αγωνίζεται για την προώθηση πολιτικών που συμβάλλουν στην πλήρη συμμετοχή των Κωφών και Βαρηκόων Ατόμων στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Στο συνημμένο μπορείτε να δείτε το προσπέκτους της εκδήλωσης.

Πηγή: ΟΜΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου