Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Διαλέξτε καλό «κόκκινο» για το αίμα: Παιδικό βιβλίο ζωγραφικής με σκίτσα από φιλμ τρόμου!



Για παιδικά βιβλία στα οποία τα παιδιά πρέπει να προσθέσουν χρώματα σε σκίτσα, να λύσουν γρίφους, ή να ζωγραφίσουν, έχουμε ακούσει, αλλά για παιδικό βιβλίο ζωγραφικής στο οποίο τα παιδιά θα πρέπει να προσθέσουν χρώματα (κατά βάση το κόκκινο...) σε σκίτσα από ταινίες τρόμου όπως η... Ψυχώ, Η Σιωπή των Αμνών, η Λάμψη, Τα Σαγόνια του Καρχαρία και ο... Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες, ε αυτό είναι μάλλον κάτι πρωτάκουστο! 

Το βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο... Colour Me Good Arrggghhhh! φιλοξενεί πάρα πολλά σκίτσα από ακατάλληλα για ανηλίκους φιλμ, και πωλούνταν στην ιστοσελίδα της Tesco, μιας μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικής πώλησης προϊόντων, ως... κατάλληλο για παιδιά 5 έως 8 ετών(!) παρότι στη διαφήμιση αναγραφόταν ότι περιέχει «πραγματικά τρομακτικά πράγματα» «και περισσότερο αίμα απ’ όσο μπορείς να χώσεις ένα στιλέτο»...

Το παιδικό(;) βιβλίο προκάλεσε σοκ τους χρήστες/ πελάτες της Tesco και θύελλα διαμαρτυριών, με την εταιρεία να σπεύδει να το αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της. 

«Είναι απίστευτο το γεγονός ότι μπορούν να πωλούν ένα τέτοιο πράγμα που στοχεύει στα παιδιά» σχολίασε ένας χρήστης της ιστοσελίδας. «Ποιος στο καλό είναι αυτός που πιστεύει ότι το εν λόγω βιβλίο είναι κατάλληλο;» διερωτήθηκε δικαιολογημένα. 

H Tesco τόνισε ότι το βιβλίο, είχε τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα της από την εκδότρια εταιρεία I Love Mel. «Έχουμε πολύ σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για δημοσίευση προϊόντων στην ιστοσελίδα μας, από εξωτερικούς πωλητές και είναι λυπηρό το γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση δεν εφαρμόστηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της Tesco.

Aπαντώντας, ο εκπρόσωπος της I Love Mel υποστήριξε ότι εφόσον το εξώφυλλο του... Colour Me Good Arrggghhhh! κοσμείται με σχέδιο από την ταινία τρόμου Ψυχώ, στην οποία μια γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο ντους, «είναι μια αρκετά σοβαρή ένδειξη ότι αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται σε παιδιά». Δεν διευκρίνισε όμως, γιατί στη διαφήμιση αναγραφόταν ότι είναι κατάλληλο για πεντάχρονα και οχτάχρονα...


Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου