Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Μια αγκαλιά από τα παιδιά για τα Παιδικά Χωριά SOS

Μια διεθνής καμπάνια με την ονομασία «Τα παιδιά για τα παιδιά» για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013. Στόχος της εκστρατείας, η οποία γίνεται μέσω της ελληνικής πλατφόρμας χρηματοδότησης Groopio, είναι η συγκέντρωση του ποσού των 60.000 ευρώ για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης, για έναν χρόνο, των 230 παιδιών που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Αφορμή για τη διενέργεια της καμπάνιας στάθηκε το Πρόγραμμα «Ελλάδα! Αυτή είναι η πατρίδα μου!» που εκπονήθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Μαθητές και μαθήτριες από 7 έως 17 ετών δημιούργησαν τις δικές τους μοναδικές αφίσες για την Ελλάδα με εικόνες που παραπέμπουν σε μοναδικά τοπία του τόπου μας. Κάθε παιδί υπέγραψε την αφίσα του και τη συνόδευσε με ένα μικρό κείμενο, το οποίο έγραψε στα ελληνικά και μετέφρασε στα αγγλικά, στα γαλλικά ή στα γερμανικά. Προσφέροντας το ποσό των 10 ευρώ οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία αυτή μπορούν να αγοράσουν μία από τις αφίσες των μαθητών, στηρίζοντας το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Η βαθιά κρίση που πλήττει την κοινωνία μας έχει κάνει επιτακτικό έναν νέο σημαντικό στόχο∙ αυτόν της ενίσχυσης των οικογενειών που βρίσκονται σε μακρά ανεργία και φτώχεια, προκειμένου να μην αναγκαστούν τα παιδιά τους να απομακρυνθούν από αυτές. Η νέα αυτή μέριμνα έρχεται να συμπληρώσει το πολύ σημαντικό έργο που τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος επιτελούν από το 1975.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία. Τα παιδιά που ζουν σε ένα Χωριό SOS έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν μαζί με τα αδέλφια τους, να έχουν μία Μητέρα SOS δίπλα τους, να μένουν σε ένα σπίτι και να ζήσουν μια κανονική ζωή.

Στη χώρα μας το Σωματείο λειτουργεί τα εξής προγράμματα:
• Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη Αττικής 
• Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης 
• Παιδικό Χωριό SOS Θράκης-Αλεξανδρούπολη
• Στέγη Νέων στο Π. Φάληρο
• Στέγη Νέων στη Θεσσαλονίκη
• Ξενώνα SOS-ELIZA στο Μαρούσι
• Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα και Κομοτηνή

Τα έξοδα λειτουργίας όλων αυτών των προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών. Όποιος θέλει να συνεχίσουν τα Παιδικά Χωριά να αγκαλιάζουν με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο μπορεί να επισκεφθεί την καμπάνια «Τα παιδιά για τα παιδιά» και να γίνει groupie προσφέροντας ακόμη κι ένα μόνο ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το έργο τους επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.sos-villages.gr.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου