Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ανεβαίνουν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη πέντε ελληνικά ΑΕΙ

Μια από τις κορυφαίες σχολές Πολιτικών Μηχανικών στον κόσμο διαθέτει το Πολυτεχνείο της Αθήνας καθώς βρέθηκε φέτος στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με μια από τις πλέον έγκυρες διεθνείς μετρήσεις! Εκτός από το Πολυτεχνείο, ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της μέτρησης και για άλλα ελληνικά πανεπιστήμια, πέντε από τα οποία κατέλαβαν εξέχουσες θέσεις στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα για το 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013), τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες.
Στην ιστοσελίδα TopUniversities.com παρουσιάζονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων, όπως η Οικονομία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, το Δίκαιο, η Ιστορία και άλλες 25 ειδικότητες.
Πέντε ελληνικά ιδρύματα εμφανίζονται σε αυτούς τους πίνακες κατάταξης, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να καταλαμβάνει την περίοπτη θέση στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 σε 10 ειδικότητες.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στην ειδικότητα της Μηχανολογίας βρισκόμενο στην 25η θέση.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναδεικνύονται επίσης σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες που διαθέτουν. Για τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS 2013 αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και κατατάχθηκαν 678 στο σύνολο. Η πλήρης μεθοδολογία με τη συνολική επίδοση όλων των ελληνικών πανεπιστημίων στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject) δημοσιεύεται στο TopUniversities.com.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου