Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Charity Aid Foundation: Τελευταία η Ελλάδα σε φιλάνθρωπα αισθήματα...

Στην τελευταία θέση της τέταρτης ετήσιας έκδοσης του Παγκόσμιου Δείκτη Προσφοράς βρίσκεται η Ελλάδα. 

Ο δείκτης καταγράφει την προσφορά δωρεών σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, την προσφορά χρόνου σε εθελοντική εργασία και την προσφορά βοήθειας σε αγνώστους σε 135 χώρες. Η Ελλάδα κατετάγη 135η με μόλις 13 βαθμούς από τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία των 100.

Στις επιμέρους κατηγορίες η χώρα βρέθηκε στην 126η θέση ως προς τη βοήθεια σε αγνώστους, στην 130ή ως προς τις δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και στην 131η στον εθελοντισμό.

Σε έναν συνηθισμένο μήνα το 30% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσαν ότι βοηθούν κάποιον άγνωστο, το 6% ότι δίνουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και μόνο το 4% ότι προσφέρουν το χρόνο τους σε κάποια εθελοντική δράση.

Στο συνολικό δείκτη ως πιο πρόθυμοι να δώσουν βοήθεια αναδείχθηκαν οι Αμερικανοί, ακολουθούμενοι από τους κατοίκους του Καναδά, της Βιρμανίας της Νέας Ζηλανδίας, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Αμερικανοί είναι πρώτοι και στην επιμέρους κατηγορία της παροχής βοήθειας σε αγνώστους, ακολουθούμενοι από τους κατοίκους του Κατάρ. Τα κατ’ αναλογία περισσότερα χρήματα σε οργανώσεις αρωγής δίνουν οι κάτοικοι της Βιρμανίας και οι Βρετανοί, ενώ στον εθελοντισμό την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Τουρκμενιστάν, ακολουθούμενο από τη Σρι Λάνκα.

Ο δείκτης καταρτίζεται κάθε χρόνο από τη βρετανική οργάνωση Charity Aid Foundation. Η κατάταξη βασίζεται σε περισσότερες από μισό εκατομμύριο συνεντεύξεις που έχει λάβει η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup από το 2005 και μετά.

Γενικά, παρά την επιβράδυνση του παγκόσμιου ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης, η έρευνα δείχνει ότι το επίπεδο συμμετοχής και στις τρεις μορφές παροχής βοήθειας έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το 2012.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου