Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ένα διαφορετικό παζάρι

Σε αναβρασμό συναντήσαμε τα παιδιά, τους εργαζόμενους και τις εθελόντριες του Κέντρου Μέριμνας Δήμου Βέροιας, που εδώ και πολύ καιρό δεν "σηκώνουν κεφάλι", καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Χριστουγεννιάτικο bazaar.

Είναι γεγονός ότι οι χειροποίητες δημιουργίες του Κέντρου Μέριμνας, διακρίνονται, κατά γενική ομολογία, από την αισθητική, την ποιότητα και τις ανεξάντλητες ιδέες.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί και φέτος στο ισόγειο του Δημαρχείου από τις 6 έως τις 8 Δεκέμβρη και οι άνθρωποι της Μέριμνας καινοτομούν φέτος, φροντίζοντας και για την ψυχαγωγία του κόσμου, με παράλληλες μουσικές δράσεις στον ίδιο χώρο.

Πέρα όμως από τις χριστουγεννιάτικες χειροποίητες δημιουργίες και τα μουσικά δρώμενα, που θα συνυπάρχουν αυτές τις μέρες στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου, θα υπάρχει και μια μεγάλη οθόνη, όπου θα προβάλλονται τα συμπεράσματα εφαρμογής ενός πιλοτικού προγράμματος, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Κέντρο Μέριμνας του δήμου Βέροιας.

Γι΄ αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, που έρχεται να καλύψει τον τομέα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών της Μέριμνας, αλλά και ενημέρωσης γονέων και εργαζομένων του Κέντρου, μας μίλησε η Δ/ντρια της Μέριμνας, Μελίνα Δαμιανίδου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Η σεξουαλικότητα στην προσωπικότητα των ΑμΕΑ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και δυστυχώς εξακολουθεί να είναι ταμπού σε πολλές περιπτώσεις.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο της σεξουαλικότητας και της σεξουαλικής υγείας η κ. Δαμιανίδου απευθύνθηκε στη Δ/ντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Αναστασία Μαρασλή και από κοινού απευθύνθηκαν στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, όπου και βρήκαν ανταπόκριση. Αποτέλεσμα ήταν η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος βασισμένου εξ ολοκλήρου σε εθελοντική δράση, με τη συνεργασία του Δημοτικού Ιατρείου του Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου Βέροιας, του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΜΑΕΔ. Τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ ενημερώθηκαν γύρω από θέματα υγιεινής, γεννητικών λειτουργιών.

Παράλληλα λοιπόν με τη χριστουγεννιάτικη έκθεση, θα υπάρχει προσωπικό, που θα απαντά στις ερωτήσεις του κοινού, όσον αφορά στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, του οποίου τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν θέμα συνεδρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων. 

Πηγή: imerisia-ver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου