Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν τεχνολογική εκπαίδευση για παιδιά 8 έως 12 ετών στην Καλαμάτα

Για πρώτη φορά το νεοσύστατο μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa φέρνει στην Καλαμάτα μία καινοτόμα πρόταση για την τεχνολογική εκπαίδευση παιδιών 8 έως 12 ετών!
Το προσεχές Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 15.00 – 18.00, στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο CoderDojo, για το οποίο δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ένα διεθνές κίνημα με στόχο την οργάνωση και υποστήριξη μη κερδοσκοπικών ομίλων προγραμματισμού για νέους και παιδιά.

H συμμετοχή στο CoderDojoKalamata είναι εντελώς δωρεάν και θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερο Σάββατο.

Tο CoderDojoKalamata θα δείξει στα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, πώς να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές με ένα δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, να γράφουν κώδικα, να δημιουργούν παιχνίδια, ιστοσελίδες, εφαρμογές και άλλα πολλά! Θα καλυφθούν οι βασικές αρχές του προγραμματισμού χρησιμοποιώντας ως εργαλείο εκμάθησης τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch του MIT.

Οι μόνες υποχρεώσεις όσων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην κοινότητα του CoderDojo είναι «οι εξής:
-να γραφούν στο www.mataroa.org ή στο 698-5693393
-οι γονείς να συνοδεύσουν το νεαρό επίδοξο hacker
-να έχουν μαζί τους ένα laptop (εάν δεν έχετε – ενημερώστε μας και θα το φροντίσουμε εμείς)
-να έχουν μαζί τους φαγητό για το διάλειμμα και
-πολλή θετική ενέργεια!

Εμείς θα παράσχουμε όλα τα υπόλοιπα! Τον εθελοντή εισηγητή, το ίντερνετ, καφέ για τους γονείς, χυμό και κουλουράκια για τα παιδιά και ένα θετικό περιβάλλον για μάθηση, συνεργασία και δημιουργία».

Το CoderDojoKalamata διοργανώνεται από το Mataroa, με την υποστήριξη των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου και του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων, ενώ χορηγός διαλείμματος είναι το κατάστημα melimelo.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο mataroa.org/coderdojoκαι στο 698-5693393.

Σχετικά με το Mataroa
Το Mataroaείναι ένα μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού με έδρα την Καλαμάτα και στόχο τον επαναπροσδιορισμό της κουλτούρας και της εκπαιδευτικής ταυτότητας της πόλης.

Βασική αρχή λειτουργίας του είναι η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης, συμμετοχής και υποστήριξης κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από ηλικιακά, πολιτισμικά, κοινωνικά, δημογραφικά, μορφωτικά, οικονομικά και κάθε άλλης μορφής κριτήρια.
Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες δράσης του Mataroa, με άμεση εφαρμογή στους τομείς εκπαίδευσης, αγροτικής οικονομίας, τουρισμού, ναυτιλίας, αστικής ανάπτυξης και πολιτισμού.

Σχετικά με το CoderDojo
Τα CoderDojo είναι ένα διεθνές κίνημα με στόχο την οργάνωση και υποστήριξη μη κερδοσκοπικών ομίλων προγραμματισμού για νέους και παιδιά. Διοργανώνονται, υλοποιούνται και διδάσκονται από εθελοντές. Το CoderDojo κάνει την εκμάθηση κώδικα μια ευχάριστη και κοινωνική εμπειρία. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε νοοτροπίες ελεύθερου και δωρεάν λογισμικού και έχει ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο από μέλη και εθελοντές.
Ιδρύθηκε από τους James Whelton (μαθητή από το Cork της Ιρλανδίας) και BillLiao (επιχειρηματία και φιλάνθρωπο) στις αρχές του 2011. Στα πρώτα CoderDojo ήταν πολλοί εκείνοι που ταξίδευαν μέχρι το Cork, περισσότερα από 250 χλμ., για να συμμετάσχουν, έτσι πολύ σύντομα οργανώθηκε το πρώτο CoderDojo στο Δουβλίνο, στα κεντρικά γραφεία της Google, και από εκεί σε ολόκληρη την Ιρλανδία και τον κόσμο.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου