Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μυοσκελετικά προβλήματα στα παιδιά λόγω των βιντεοπαιχνιδιών

Νέα έρευνα προειδοποιεί ότι τα βιντεοπαιχνίδια, τα τάμπλετ και τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν προβλήματα στην πλάτη και τον αυχένα των παιδιών.

Η υπερβολική απασχόληση με αυτές τις κονσόλες μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην ανάπτυξη ενός παιδιού. Όπως αναφέρει η Daily mail, το 64% των παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποφέρει από προβλήματα στην πλάτη, ενώ το 77% των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρουν πως πονάνε συχνά.

Αυτό σημαίνει, ότι τα τρία τέταρτα των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα δύο τρίτα των παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πονάνε στην πλάτη και στον αυχένα.

Η έρευνα, που πραγματοποίηθηκε από το Πανεπιστήμιο του Abertawe Bro Morgannwg, ανακάλυψε ότι ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από προβλήματα στην πλάτη και τον αυχένα έχει διπλασιαστεί μέσα σε έξι μήνες.

Οι ερευνητές ρώτησαν 204 παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 18 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι το 64% των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποφέρει από προβλήματα στη μέση, αλλά απ' αυτούς το 90% αποκάλυψαν ότι δε το έχουν πει σε κανένα.

Η φυσιοθεραπεύτρια Lorna Taylor υποστήριξε ότι "Ο καινούριος τρόπος ζωής και η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο μυοσκελετικό σύστημα των παιδιών μας.". Η ειδικός συνέχισε λέγοντας "Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε υγιηνές συνήθειες, ώστε τα παιδιά να μπορούν να συγκεντρωθούν, να εργαστούν ή να παίξουν αθλήματα και να μη τα αφήσουμε να πονάνε για όλη τους τη ζωή."

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν είναι η πρώτη που γνωστοποιεί τα πρόβληματα υγίας, που προκαλούν τα νέα τεχνολογικά παιχνίδια στα παιδιά.

Σύμφωνα με Βρετανούς χειροπρακτικούς το 45% των παιδιών υπέφερε από προβλήματα στην πλάτη ως την ηλικία των 11 χρόνων.
Ο Adam al-Kashi, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, αναφέρει "Ο νέος τρόπος ζωής παρά το γεγονός ότι μας προσφέρει πολλά θετικά, δε μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας. Πλέον μπορούμε να υπάρχουμε, χωρίς καν να κουνηθούμε.".

Οι ερευνητές δημιούργησαν έναν ηλεκτρονικό τρόπο εκμάθησης, με το όνομα Healthy Working MOVE, που διδάσκει στα παιδιά πως να χρησιμοποιύν σωστά την τεχνολογία.

 Πηγή: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου