Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σεμινάριο: Αφηγηματική δράση

Σεμινάριο με την Αλγαϊα Παππά
Στο πλαίσιο των εργαστηρίων που διοργανώνει το Βυρσοδεψείο για δεύτερη συνεχή χρονιά με αντικείμενο έρευνας την performance, η Αγλαία Παππά οργανώνει μια σειρά μαθημάτων με θέμα την«Αφηγηματική Δράση» και άξονα την Οδύσσεια του Ομήρου.

Συνήθως στο θέατρο, όταν μιλάμε για «ΔΡΑΣΗ» εννοούμε τη σωματική δράση, και πολύ λιγότερο την δράση στο λόγο. Για να αποκτήσει δράση ο λόγος θα πρέπει ο ηθοποιός να μάθει αφ´ ενός να μετατρέπει γρήγορα τις λέξεις σε μορφές μέσω προσωπικών συνειρμών, αφ´ ετέρου να χρησιμοποιεί τη ρυθμολογία και τη μουσικότητα του λόγου.

Τo εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, μουσικούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όποιον άλλο επιθυμεί να διευρύνει τα εκφραστικά του μέσα σε σχέση με τον αφηγηματικό αυτοσχεδιασμό.

Αιτήσεις:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό στην γραμματεία του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ (email:vyrsoperformance@gmail.com‚ 2103453203, Καθημερινά 12.00 – 18.00).

Έναρξη σεμιναρίων: 15 Οκτωβρίου 2013
Διάρκεια: 1 τρίμηνo (Οκτώβριος – Δεκέμβριος.), 2 ώρες την εβδομάδα.
Μέρα και Ώρες σεμιναρίου: Κυριακή 15.00 – 17.00
Κόστος σεμιναρίου: 50 euro ανά μήνα . 
Έκπτωση προπληρωμής μαθήματος 10%. 

*Η Αγλαϊα Παππά είναι πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου. Εχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες οπως ο Θ.Τερζόπουλος, ο Λ. Βογιατζής, ο A. Vassilief, ο Μ. Κακογιάννης, ο Γ. Xουβαρδάς, ο J. Lassalle, η Ρ. Πατεράκη, ο Paul Koek, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Για την ερμηνεία της στη ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ του Τζόυς σε σκην. Δ. Οικονόμου, κέρδισε στη Μόσχα το Βραβείο Ερμηνείας Λογοτεχνικού Κειμένου και στο Βρόσλαβ της Πολωνίας, το Βραβείο Ερμηνείας και το Βραβείο Κριτικών. Στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ήταν η εκφώνητρια της Γαλλικής γλώσσας. Το 2009 σε συνεργασία με την Ελλη Παπακωνσταντίνου και τον Τηλέμαχο Μούσα, παρουσίασαν την παράσταση ODC, εναν ελεύθερο αφηγηματικό και μουσικό αυτοσχεδιασμό της Οδύσσειας του Ομήρου. Η παράσταση παρουσιάστηκε στους Δελφούς, και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου στο Κάιρο.

Πηγή: Θέατρο.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου