Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επιδόματα τέλος για όσους γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα διακοπούν τα προνοιακά επιδόματα για παιδιά που δεν λαμβάνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση, προανήγγειλε ο ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παρουσίαση της καινοτόμου υπηρεσίας ΣΥΣΠΕΑΠ (Σύστημα Συλλογής Παραγωγής Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου).

"Αν αδικαιολογήτως, δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, θα κόβονται τα επιδόματα. Είναι μια πρόταση που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

"Σύντομα θα γίνουν γνωστά το είδος και τα ποσά των επιδομάτων που εισέπραττε παράνομα το ζευγάρι των Ρομά με τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που κρατούσε την τετράχρονη Μαρία", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Διαδικτυακή Πύλη www.prosvasi-amea.gov.gr, ένα προηγμένο σύστημα ψηφιακής πρόσβασης σε υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το έργο δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία, αλλά συνιστά μια δομή προσβασιμότητας, με εξαιρετική χρησιμότητα και, ταυτόχρονα, μια πρωτοβουλία υψηλού κοινωνικού συμβολισμού.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε επίσης ότι "το αμέσως επόμενο διάστημα, θα θεσμοθετηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" και σημείωσε ότι, "παρ' όλες τις δημοσιονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, υπήρξε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, όπως ο εξορθολογισμός των επιδομάτων αναπηρίας μέσω του Εθνικού Μητρώου Αναπηρίας, ο περιορισμός του χρόνου αναμονής για τις εξετάσεις από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ και η συνέχιση της χρηματοδότησης των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και η εξασφάλιση μονιμότερης λύσης μέσω της θεσμοθέτησης του ειδικού νοσηλίου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ via news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου