Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ Sole Luna: Ελληνική επιτυχία


Η τελευταία επιτυχία ελληνικής ταινίας σε φεστιβάλ του εξωτερικού λέγεται «Ηλιόσποροι» και είναι ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την προσπάθεια μιας ομάδας παιδιών να επιβιώσουν στους δρόμους της Αθήνας πουλώντας ηλιόσπορους.


Σκηνοθετημένο από τον Αντώνη Τολάκη, η ταινία εστιάζει στην περίπτωση του Σαίντ ενός 12χρονου Αφγανού με το όραμα της βόρειας Ευρώπης όπου κάποια στιγμή θέλει να εγκατασταθεί.

Απέσπασε Ειδική Μνεία Καλύτερου Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές φεστιβάλ Μεσογειακών Ντοκιμαντέρ Sole Luna που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας.

Η απονομή έγινε την περασμένη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, ενώ η φεστιβαλική πορεία της ταινίας συνχίζεται Ionian Διεθνές Digital φεστιβάλ και στο Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας στο τμήμα «Kids and Docs» που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Νοεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου.

Οι «Ηλιόσποροι», δεύτερο ντοκιμαντέρ του Τολάκη μετά το «Voiceless» δημιουργήθηκαν μετά την επαφή που είχε ο σκηνοθέτης με το Συμβούλιο των Προσφύγων, ενώ μεγάλη σημασία έχει για τον σκηνοθέτη το γεγονός ότι απαρτιζόταν από συνεργάτες αφοσιωμένους ψυχή τε και σώματι στην ταινία. Την βοηθό του Τζούλια Σπυροπούλου που δούλεψε και ως ηχολήπτρια μαζί με την Εύη Στάμου, τον μοντέρ Πιέτρο Ραντίν και τον σχεδιαστή ήχου,Ορέστη Καμπερίδη.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου