Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Προβληματική λόγω διαθεσιμότητας η εκπαίδευση των ανθρώπων με αναπηρία

Να εξαιρεθούν από το σχέδιο διαθεσιμότητας οι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί των Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης όπου φοιτούν άνθρωποι με αναπηρία (ΑμεΑ) ζητούν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Πρόκειται για 26 εκπαιδευτικούς με ειδικότητα την κεραμική, τη χειροτεχνία, την πηλοπλαστική, οι οποίοι είχαν οργανική θέση στα εν λόγω εργαστήρια.

Στην επιστολή τους προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αναφέρουν ότι κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινούσε με αμέτρητα προβλήματα για τους μαθητές με αναπηρία. «Τη φετινή σχολική χρονιά ο κίνδυνος είναι άμεσος με δεδομένη την έλλειψη στελέχωσης αυτών των σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η λογική άλλωστε των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ΣΜΕΑΕ, ΕΕΕΕΚ και στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης έχει καταδικαστεί από την ΕΣΑμεΑ και το αναπηρικό κίνημα διαχρονικά, αφού κατ' αυτό τον τρόπο οι μαθητές με αναπηρία ήταν και όπως φαίνεται παραμένουν οι παρίες του εκπαιδευτικού συστήματος» τονίζουν.

Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας ζητούν «την άμεση άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας για τους ελάχιστους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης σε οργανικές θέσεις υπερασπίζοντας το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να έχουν την εκπαίδευση που θα τους δώσει ευκαιρίες στον υπόλοιπο βίο τους».

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου