Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το OrCam είναι το Google Glass για άτομα με προβλήματα όρασης

Από το Ισραήλ, το OrCam είναι ένα ακουστικό που αναγνωρίζει τα αντικείμενα στο κοντινό περιβάλλον, καθώς και χειρονομίες απο τον χρήστη, παρέχοντας ηχητικές πληροφορίες σε αυτόν μέσω της αγωγιμότητας των οστών.

Η εφαρμογή Navatar έχει ήδη παράσχει έναν τρόπο για τα άτομα με προβλήματα όρασης να βρουν το δρόμο τους με χρήση GPS. Τώρα το OrCam είναι ένα ακουστικό που αναγνωρίζει τα αντικείμενα στο κοντινό περιβάλλον, καθώς και χειρονομίες απο τον χρήστη, παρέχοντας ηχητικές πληροφορίες σε αυτόν μέσω της αγωγιμότητας των οστών.

Η μικρή φωτογραφική μηχανή και ο υπολογιστής φιλοξενούνται σε οποιοδήποτε ζευγάρι γυαλιών, και είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τα πράγματα από την άποψη του χρήστη. Σχεδιασμένο για τα άτομα με μερική όραση, οι χρήστες αλληλεπιδρούν επισημαίνοντας τα αντικείμενα, το κείμενο,, ακόμη και ανθρώπους που θέλουν να εντοπισουν. Στη συνέχεια οι πληροφορίες παρέχονται σε ακουστική μορφή μέσω αγωγιμότητας των οστών, που σημαίνει την αλληλεπίδραση με τη συσκευή είναι διακριτική. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μάθετε το όνομα των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, να διαβάσετε το κείμενο που είναι πάρα πολύ μικρό, να δείτε τον αριθμό ενός λεωφορείου, ή να δείτε αν κάποιος φίλος σας βρίσκεται σε ένα σημείο συνάντησης ή όχι. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μάθουν τη συσκευή να αναγνωρίζει ορισμένα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται τακτικά. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει το OrCam σε δράση: 

Αν και αναπτύχθηκε για άτομα με προβλήματα όρασης, είναι πιθανό ότι μια τέτοια συσκευή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και για άτομα με άλλες παθήσεις, όπως άνοια ή δυσλεξία. Το OrCam είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία με κόστος 2.500 δολάρια Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Ισραήλ και έχει ήδη κανει sold out τις πρώτες αποστολές της.

Πηγή: insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου