Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η βιβλιοθήκη Λεβαδειάς online στο διαδίκτυο

Η συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδειάς είναι πλέον διαθέσιμη και στο διαδίκτυο μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας "ΑΒΕΚΤ e-opac", που αναπτύσσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Στη διεύθυνση eopac-liblivadia.abekt.gr διατίθενται με ανοικτή πρόσβαση περισσότερες από 51.790 σελίδες και 238 ψηφιακά αρχεία για φυλλομέτρηση και ανάγνωση.
Οι επισκέπτες της ψηφιακής βιβλιοθήκης μπορούν να πλοηγηθούν σε έργα ευρείας θεματολογίας από την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, έργα από σημαντικούς Βοιωτούς συγγραφείς, αλλά και λογοτεχνικά έργα με τοπικό χαρακτήρα (όπως "Παλιές Αρχόντισσες" του Τάκη Λάππα, "Ταξίδι στη νοσταλγία της ομορφιάς" του Γεώργιου Π. Κωσταγιάννη, "Η Θήβα στον μεσοπόλεμο" του Γιάννη Λ. Λάμπρου κ.ά.). Εκτός από μια ποικιλία βιβλίων, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει και ιστορικά μελετήματα, εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες, εικονογραφημένες επιθεωρήσεις με ιστορικό ενδιαφέρον κ.α.
Η διαδικτυακή εφαρμογή "ΑΒΕΚΤ e-opac" αναπτύσσεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο της νέας έκδοσης του συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ.
Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή, βιντεο-παρουσιάσεις με οδηγίες χρήσης και πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης ψηφιακών συλλογών βιβλιοθηκών στη διαδικτυακή υπηρεσία ΑΒΕΚΤ e-opac, μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.abekt.gr/eopac. Από τον ίδιο δικτυακό τόπο, διατίθεται και η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν να διαθέσουν ψηφιακό υλικό μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac.

Πηγή: Καλά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου