Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αποβάλλουν τις εγκύους!

Σχολείο στη Λουιζιάνα τις «ξεφορτώθηκε» διά παντός - Υποβάλλουν σε αναγκαστικό τεστ εγκυμοσύνης τις μαθήτριες που υποψιάζονται ότι κυοφορούν και ακολούθως τους απαγορεύουν την είσοδο

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση των καθηγητών ενός σχολείου της Λουιζιάνα να υποβάλλουν σε τεστ εγκυμοσύνης όσες μαθήτριες υποψιάζονται ότι είναι έγκυοι, και να τους απαγορεύει την είσοδο στην τάξη αν το τεστ βγει θετικό! Ήδη, οι πολιτειακές Αρχές διέταξαν τη διεύθυνση του σχολείου «Delhi Charter School» να σταματήσει τη συγκεκριμένη πρακτική, μετά από σχετική διαμαρτυρία της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU).


Με την ανοχή των γονιών

Ο λυκειάρχης του επίμαχου σχολείου, Κρις Μπρουσάρντ, δήλωσε πως έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο για να υπερασπιστεί το δικαίωμα τού σχολείου να συνεχίσει τα τεστ, τονίζοντας πως οι γονείς των κοριτσιών όχι μόνο δεν έχουν διαμαρτυρηθεί, αλλά και στηρίζουν το όλο εγχείρημα.

Σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών του σχολείου, στο οποίο υπήρχε και παράρτημα σχετικό με τους ισχύοντες κανονισμούς «σε περίπτωση εγκυμοσύνης», όσες μαθήτριες λάβουν στο τεστ θετική απάντηση, υποχρεούνται να διακόψουν την προσέλευση τους στις σχολικές εγκαταστάσεις και θα συνεχίζουν τη φοίτησή τους από το σπίτι τους. Επίσης «όποια μαθήτρια φέρεται να είναι έγκυος και αρνείται να υποβληθεί σε τεστ εγκυμοσύνης, θα αντιμετωπίζεται ως έγκυος και θα μπορεί πλέον να συνεχίσει την εκπαίδευσή της κατ' οίκον. Σε περίπτωση αντίρρησης ή διαφωνίας, θα ήταν φρόνιμο να απευθυνθεί σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα».

Ασκούν σωματική τιμωρία

Πρόκειται γενικότερα για ένα ιδιαίτερα συντηρητικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, αφού εκτός των άλλων ο εσωτερικός κανονισμός του απαγορεύει κάθε «δημόσια ερωτοτροπία» μεταξύ των μαθητών - όχι μόνο το αγκάλιασμα, ή το φιλί, αλλά ακόμη και το κλασικό περπάτημα «χεράκι-χεράκι»! Επίσης επιτρέπεται «η σωματική τιμωρία, εντός λογικών πλαισίων, των μαθητών που αρνούνται να συμμορφωθούν», η οποία εξηγείται ως «ξυλιές στον ποπό του μαθητή».

Σεξιστική διάκριση

Το Delhi Charter School ανήκει σε μια ολόκληρη κατηγορία αμερικανικών δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από το κράτος αλλά διοικούνται από συμβούλια μη κυβερνητικών οργανισμών. Η προσοχή των πολιτειακών Αρχών στράφηκε σε αυτό μετά από καταγγελίες της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της οργάνωσης, η πολιτική του σχολείου παραβιάζει κατάφωρα το σύνταγμα των ΗΠΑ προβαίνοντας σε εξόφθαλμες σεξιστικές διακρίσεις, αφού το εγχειρίδιο δεν κάνει ουδεμία αναφορά στους μαθητές που είναι μπαμπάδες.

Το εβδομήντα τοις εκατόν των έφηβων μητέρων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω διακρίσεων, επισημαίνει η ACLU, συμπληρώνοντας ότι «τα σχολεία πρέπει να στηρίζουν, και όχι να εμποδίζουν με παράνομα μέσα, τις μαθήτριες που κυοφορούν ή έχουν ήδη γίνει μητέρες και οι οποίες έχουν ούτως ή άλλως αρκετά εμπόδια να υπερκεράσουν» . 
 
Πηγή: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου