Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συνέδριο: Ελληνική Γλώσσα και Διαταραχές

Πρόγραμμα Πρακτικές Πληροφορίες  Εγγραφές
Σας ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά τη διεξαγωγή του 4ου Συνεδρίου με θέμα: Ελληνική Γλώσσα και Διαταραχές , που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2012 στο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πατρών.
Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει μαζί ερευνητές που δουλεύουν σε ένα ευρύ φάσμα Αναπτυξιακών και Επίκτητων Γλωσσικών Διαταραχών, να προβάλει τα πιο πρόσφατα ευρήματα της έρευνας στην παθολογία της γλώσσας και να εξερευνήσει νέες κατευθύνσεις στο χώρο των Γλωσσικών Διαταραχών εστιάζοντας στην Ελληνική ως τον κύριο εμπειρικό τομέα. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε συγκριτική έρευνα, είτε μεταξύ Ελληνικής και κάποιας άλλης γλώσσας ή γλωσσών, καθώς σε περιπτώσεις διγλωσσίας όταν η μία από τις δύο γλώσσες είναι η Ελληνική. Συζητούνται επίσης έρευνες που αφορούν την τυπικά αναπτυσσόμενη γλώσσα.

Η συνάντηση ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια με πρωτοβουλία του ΤΕΙ Πατρών και από αυτή τη χρονιά το Πανεπιστήμιο Πατρών ενώνει δυνάμεις, στην προσπάθεια να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην έρευνα των Διαταραχών της Γλώσσας, αλλά και να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα όπου νεαροί ερευνητές της Ελληνικής θα μπορούν να συνεργάζονται και να έρχονται σε επαφή με μεγαλύτερους και γνωστούς ερευνητές στο χώρο των Γλωσσικών Διαταραχών διεθνώς. Γίνονται δεκτές εργασίες που αφορούν τη φωνολογία, τη μορφολογία, τη σύνταξη και την πραγματολογία.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν περίληψη έως μία σελίδα, με περιθώριο 1’’ και μέγεθος γραμματοσειράς όχι μικρότερο από 12, για προφορική ή αναρτημένη ανακοίνωση. Μια δεύτερη σελίδα μπορεί να περιέχει μόνο πίνακες ή βιβλιογραφία. Οι ανακοινώσεις θα έχουν διάρκεια μισής ώρας με 10’ επιπλέον για ερωτήσεις και σχόλια και η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η Αγγλική.
Οι περιλήψεις θα πρέπει να σταλούν σε μορφή Pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση: langdisordersgreek4@teipat.gr

Ημερομηνία συνεδρίου: 28 – 29 Σεπτεμβρίου 2012
Ημερομηνία αποστολής περιλήψεων: 15 Μαίου 2012
Ημερομηνία ενημέρωσης αποδοχής: 15 Ιουνίου 2012

Προσκεκλημένοι ομιλητές
Μαρία Καμπανάρου (Πανεπιστήμιο Κύπρου)
Cynthia Thompson (Northwestern University)
Ιάνθη-Μαρία Τσιμπλή (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Laurie Tuller (Universite Francois-Rabelais, Tours)

Επιστημονική επιτροπή
Δήμητρα Ιωάννου (ΤΕΙ Πατρών)
Αγγελική Κωτσοπούλου (ΤΕΙ Πατρών)
Χριστίνα Μανουηλίδου (Πανεπιστήμιο Πατρών)
Αρχόντω Τερζή (ΤΕΙ Πατρών)

Για νεώτερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και τη διαμονή σας στην Πάτρα, βλέπετε την ιστοσελίδα, η και οποία θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου