Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Διαγωνισμοί για καλλιτέχνες από το Ποντιφικό Συμβούλιο Πολιτισμού του Βατικανού

Η Μεγάλη Ποντιφική Ακαδημία Καλών Τεχνών και Λογοτεχνίας των Αρίστων του Πάνθεον διοργανώνει διαγωνισμό που απευθύνεται σε νεαρούς καλλιτέχνες ή Ιδρύματα κάθε εθνικότητας με δραστηριότητα στον τομέα της αρχιτεκτονικής, ζωγραφικής και γλυπτικής και των οποίων το έργο ή η δραστηριότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη των θρησκευτικών επιστημών, του χριστιανικού ανθρωπισμού και των καλλιτεχνικών του εκφράσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, κατά την ημερομηνία 30 Απριλίου 2012, θα πρέπει να είναι άνω του 25ου και κάτω του 39ου έτους της ηλικίας τους, τα δε ιδρύματα, κατά την ημερομηνία αυτή, να μην έχουν δραστηριότητα πέραν των 20 ετών. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως 20 Μαΐου 2012 και ώρα 14.00.

Το βραβείο ανέρχεται σε 20.000 €.

Το Ίδρυμα Περούτζια Κλασσική Μουσική (Fondazione Perugia Musica Classica), η Ιερή Μουσική της Ούμπρια (Sagra Musicale Umbra) και το Ποντιφικό Συμβούλιο Πολιτισμού (Pontificio Consiglio della Cultura) διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα μια σύνθεση για χορωδία, με ή χωρίς αρμόνιο, επί του Αποστολικού Συμβόλου, το Πιστεύω.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε καλλιτέχνες κάθε εθνικότητας και δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με περισσότερα του ενός έργα. Το πρώτο βραβείο ανέρχεται σε 5.000 €.

Τα έργα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί έως 20 Ιουλίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τη λήψη της αναγγελίας των δύο διαγωνισμών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο arte@cultura.va.
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου