Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η Ήβη Αδάμου τραγουδά για το Hope for Children και την εκστρατεία “Beat Bullying”

Συναυλία με την εκπρόσωπο της Κύπρου στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision, Ήβη Αδάμου, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας «Beat Bullying», κατά του σχολικού εκφοβισμού, διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Hope for Children» - UNCRC Policy Center, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Rotaract Club, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στο D’Argento Club στη Λεμεσό.

Η πολυτάλαντη κύπρια τραγουδίστρια Ήβη Αδάμου διορίστηκε ως «νεαρή Πρέσβειρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού», αφού μέσω της αναγνωρισιμότητας της και ιδιαίτερα από τα παιδιά, είναι σε θέση να προωθήσει υγιείς συμπεριφορές και αρχές μεταξύ των παιδιών, δίνοντας έμφαση στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των παιδιών στη λήψη αποφάσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως όλο και περισσότερες διασημότητες σε διεθνές επίπεδο υποστηρίζουν τις δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying) αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία και την αναγκαιότητα άμεσης ανταπόκρισης ενάντια σε ένα τόσο σοβαρό φαινόμενο.

Στην Κύπρο, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και στη δημιουργία κώδικα αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, ο Οργανισμός «Hope for Children» - UNCRC Policy Center σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ψυχολόγο Δρα. Μόνικα Σιακού (συντονίστρια του έργου) έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκστρατείας «Beat Bullying». Το πρωτοποριακό της εκστρατείας «Beat Bullying» εναπόκειται στο γεγονός ότι η ψυχο-εκπαίδευση/ενημέρωση των παιδιών εντός του σχολικού χώρου θα γίνεται από συνομήλικους (peers). Τα παιδιά τα οποία θα επιλέγονται και θα εκπαιδεύονται από ειδικούς επαγγελματίες για να λειτουργούν ως πρεσβευτές εναντίον του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία, θα επιλέγονται βάσει τριών χαρακτηριστικών: α) αναγνωρισιμότητα, β) ικανότητα και γ) δημοτικότητα από συνομήλικους τους. Η ιδέα αυτή βασίζεται πάνω στη φιλοσοφία ότι κάποια μηνύματα μεταδίδονται στα παιδιά καλύτερα όταν προέρχονται από συνομήλικους ή αλλά νεαρά άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων παρακαλώ επικοινωνήστε στο 96 515802.
 
Πηγή: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου