Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ντοπάρουν 6χρονα για τα καλλιστεία

Μετά τις σκληρές προπονήσεις, τις αποτριχώσεις, το έντονο μακιγιάζ, το μανικιούρ και τις πασαρέλες, μία μητέρα ενός 6χρονου κοριτσιού παραδέχθηκε με καμάρι μπροστά στην κάμερα πως δίνει έναν «ειδικό» χυμό στο παιδί της για να πάρει ενέργεια και να νικήσει στους διαγωνισμούς ομορφιάς του Αμερικάνικου reality «Toddlers and Tiaras».


«Ο ειδικός χυμός μου θα με βοηθήσει να νικήσω» λέει η 6χρονη Αλέινα ντυμένη με προκλητικά ρούχα και έντονο βάψιμο και δείχνει πόσο έντονα μπορεί να χορέψει αφού καταναλώσει αυτόν τον χυμό. Η μητέρα της, Τζουν Χόλερ, είπε ότι κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το παιδί της και ότι το νέο της «όπλο» είναι ο «ειδικός χυμός», χωρίς όμως να αποκαλύπτει τα συστατικά του, αλλά επέμεινε ότι «δεν είναι επικίνδυνο» και ότι «κάνει καλό».

Το απωθημένο των μητέρων των ανήλικων κοριτσιών για αναγνώριση της ομορφιάς, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις λείπει από τις ίδιες, τις οδηγεί στο να ξεπεράσουν τα όρια και να δίνουν διάφορα σκευάσματα στα ανήλικα παιδιά τους. Μέχρι σήμερα οι υπερφίαλες και φιλόδοξες μαμάδες έδιναν στα παιδιά τους συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες και γλυκόζη για να «αυξήσουν» τις πιθανότητες «θριάμβου» τους στα καλλιστεία, μετά την αποκάλυψη όμως για τον «ειδικό χυμό» το επίπεδο ανεβαίνει και θυμίζει το ντόπινγκ στον αθλητισμό. «Είναι αποτέλεσμα απωθημένου, κάποια απωθημένα είναι πιο άγρια από κάποιων άλλων. Ο τελικός αποδέκτης αυτής της αγριότητας είναι τα παιδιά που είναι σαν ανοχύρωτες πόλεις που δεν έχει κάποιον να τα προστατέψει» υπογραμμίζει στο www.koutipandoras.gr ο παιδοψυχολόγος κ. Μ. Χαντάς και συνεχίζει «Ο γονιός υποτίθεται ότι είναι ο φροντιστής των παιδιών, όταν ο ίδιος ο γονιός λοιπόν τα εκθέτει φαντάζομαι πως θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον κάποιος από την πολιτεία που θα έπρεπε να ενδιαφερθεί γιατί μιλάμε για παραμέληση, κακομεταχείριση, κακοποίηση ενός ανηλίκου. Πρέπει να χτυπάει το παιδί για να θεωρηθεί κακοποίηση;»

Ο κ. Μ. Χαντάς εξηγεί πως τα αποτελέσματα αυτής της βαρβαρότητας στον ψυχισμό αυτών των παιδιών θα φανεί στο μέλλον: «Πως θα αντιδράσουν τα παιδάκια από όλο αυτό που περνάνε τώρα, θα το δούμε σε μερικά χρόνια. Αυτή η προσωπικότητα η οποία δεν θα της έχει δοθεί η ευκαιρία να ωριμάσει κάτω από πιο ομαλές συνθήκες σίγουρα θα διαταραχθεί. Θα υπάρχει ένας άκαρδος εγωκεντρισμός και ναρκισσισμός ο οποίος θα οδηγήσει σίγουρα σε μία πολύ δύσκολη λειτουργικότητα όσο αφορά τον εσωτερικό κόσμο του ατόμου και η οποία θα οδηγήσει σε σοβαρότατες ψυχολογικές διαταραχές! Μπορεί όμως να οδηγήσει και σε πιο ήπια έκφραση, όπως οι διαταραγμένες σχέσεις με τους συντρόφους τους και τον υπόλοιπο κόσμο». «Πρέπει όμως να σταθούμε και εμείς στην ευθύνη που έχουμε σαν άνθρωποι. Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως ο ψυχισμός αυτού του παιδιού θα είναι διαταραγμένος και πως οι επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή του θα είναι από σοβαρές ως σοβαρότατες από εκεί και πέρα όμως το να καθόμαστε όλοι και να παρακολουθούμε αυτού του είδους τα πράγματα μας δίνει ποσοστό ευθύνης στην κατακρεούργηση των νεαρών παιδιών. Όλοι κοπτόμαστε ότι θέλουμε να τα προφυλάξουμε αλλά κανένας δεν το κάνει στην πράξη» τονίζει ο παιδοψυχολόγος κ. Χαντάς στο www.koutipandoras.gr και συμπληρώνει: «Το ότι κάποιος έχει μήτρα ή πέος δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να κάνει παιδιά. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πραγματικά έτοιμοι να κάνουν παιδι

Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου