Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Βιβλίο: «Πώς να γράψεις το δικό σου βιβλίο»

«Πώς να γράψεις το δικό σου βιβλίο». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου, υπέροχου βιβλίου των εκδόσεων Πατάκη που εξασκεί την φαντασία των παιδιών βοηθώντας τα να την αποτυπώσουν στις λευκές σελίδες του, μεταμορφωμένη σε ιστορία.

Τα παιδιά, ακολουθώντας τις οδηγίες του βιβλίου, δίνουν τίτλους, κατασκευάζουν ιστορίες και πλάθουν παραμύθια μέσα από την δική τους οπτική γωνία: «Μια ιστορία μπορεί να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά, ανάλογα με το χαρακτήρα στον οποίο θα επιλέξεις να εστιάσεις. Συνήθως λέμε την ιστορία της Σταχτοπούτας ιδωμένη από τη δική της πλευρά. Τι θα γινόταν, όμως, αν κάποιος άλλος έπαιρνε το μικρόφωνο; Προσπάθησε να ξαναπείς την ίδια ιστορία ιδωμένη από την πλευρά κάποιου από τους παρακάτω χαρακτήρες: Η νονά της Σταχτοπούτας, η κακιά μητριά, ο καλός πρίγκιπας, μία από τις άσχημες αδερφές της…»

Προτρέψτε τα παιδιά να ακολουθήσουν τις προτάσεις για τους χαρακτήρες και την πλοκή για το πώς ξεκινά, πως εξελίσσεται και πως τελειώνει μια ιστορία και ανακαλύψτε μαζί τους το πιο γλυκό παραμύθι που διαβάστε ποτέ. Το δικό τους παραμύθι…

Info: Συγγραφέας: Σούζι Χάρισσον, Εικονογράφος: Κέιτι Λόβελ Εκδόσεις Πατάκη (από 8 ετών) 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου