Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επικίνδυνες για δηλητηρίαση μικρών παιδιών οι ταμπλέτες πλυντηρίου!

Η νέα μορφή απορρυπαντικών πλυντηρίου σε ταμπλέτες, μπορεί σε κάποιους καταναλωτές να φαίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική και πιο βολική, αλλά οι γονείς μωρών και νηπίων πρέπει να έχουν στον νου τους ότι αυτά τα πολύχρωμα κυβάκια είναι πιθανόν να βλάψουν το μικρό τους!

Οι ταμπλέτες αυτές κυκλοφόρησαν πρώτα για τα απορρυπαντικά πλυντηρίου και τώρα βγαίνουν και για τα πλυντήρια ρούχων, οι οπαδοί τους λένε ότι είναι σαφώς καλύτερες ως προς το αποτέλεσμα της πλύσης.

Πάντως στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση για το πόσο επικίνδυνες είναι να δηλητηριάσουν μικρά παιδιά, καθώς το πλαστικό τους περιτύλιγμα και τα δελεαστικά χρώματά τους, μπορεί να μπερδέψουν ένα παιδί και να τις περάσει για... γλυκά!

Το καλοκαίρι που πέρασε, σε διάρκεια μόλις 30 ημέρες υπήρξαν 1008 υποθέσεις δηλητηριάσεων από τέτοιες ταμπλέτες και σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης κι Ελεγχου Ασθενειών (CDC) η αναλογία είναι 10 τέτοιες περιπτώσεις την ημέρα!

To 94% των παιδιών που δηλητηριάζονται από αυτές τις ταμπλέτες πλυντηρίου είναι παιδιά κάτω των 6 ετών και το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να εκδώσει πρόσφατα σχετική οδηγία προς τους γονείς για να είναι πιο προσεκτικοί χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο ως «επείγον δημόσιο θέμα υγείας στις ΗΠΑ»!

Στην ίδια ανακοίνωση οι γονείς ενημερώνονται ότι ακόμα και μία δαγκωνιά από αυτές τις ταμπλέτες (είτε σε στερεή είτε σε υγρή μορφή) μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητική για την υγεία του παιδιού.

Μετά τα συνεχιζόμενα κρούσματα και το σάλο που έχει ξεσπάσει, οι μεγαλες πολυεθνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των απορρυπαντικών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι πολύ σύντομα θα παράξουν ταμπλέτες ασφαλείας για παιδιά, που θα είναι δύσκολο να δαγκωθούν ή να ανοιχθούν.
 
Πηγή: mother

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου