Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Barbie στη μάχη κατά των ανορεξικών προτύπων

Μαθήματα ανατομίας, με τρόπο αντισυμβατικό και για καλό σκοπό, αφού κύριος στόχος είναι να περάσει το μήνυμα κατά των ανορεκτικών προτύπων, «παραδίδει» μια εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες κούκλα Barbie.

Μπορεί ως τώρα να την έχουμε δει πριγκίπισσα, νοικοκυρά, αεροσυνοδό, τραγουδίστρια, κομμώτρια και σε χίλιες άλλες δύο εκδόσεις, ωστόσο ο καλλιτέχνης Τζέισον Φρίνι, αποφάσισε να φτιάξει μια κάπως διαφορετική Barbie, η οποία, η μισή είναι... κανονική και η άλλη μισή αποκαλύπτει το εσωτερικό του ανθρωπίνου σώματος.

Ο καλλιτέχνης προχώρησε στην κίνηση αυτή προκειμένου να στηλιτεύσει το πρότυπο του ανορεξικού μοντέλου που προβάλει η Barbie. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, τα όργανα της κούκλας εμφανίζονται κάπως... συμπιεσμένα.

Η διάσημη κούκλα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό αντικείμενο σκληρής κριτικής από φεμινιστικές οργανώσεις που επισημαίνουν ότι προβάλει ένα τελείως στρεβλό πρότυπο για το γυναικείο σώμα. Ετσι ο Φρίνεϊ, αποφάσισε να δημιουργήσει την εν λόγω κούκλα για να περάσει το μήνυμα κατά των ανορεκτικών προτύπων, που προβάλουν η τηλεόραση και η βιομηχανία της μόδας και των παιχνιδιών.
 
Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου