Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του υπουργείου παιδείας «Πείτε μας τη γνώμη σας»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας ανακοίνωσε ότι ανοίγει βήμα διαλόγου με τους πολίτες, μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία της.

Στον κόμβο του Υπουργείου, επιλέγοντας το πεδίο «Πείτε μας τη γνώμη σας», μεμονωμένοι πολίτες και φορείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις και την κριτική τους για το έργο του Υπουργείου, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους επώνυμα και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν την πορεία τους. Οι επώνυμες προτάσεις πρωτοκολλούνται αυτόματα και προωθούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ωστόσο, η υπηρεσία ανταποκρίνεται και στην ανώνυμη υποβολή προτάσεων και σχολίων. Κατά την καταχώρηση τέτοιων προτάσεων, οι πολίτες παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά Αριθμό Καταχώρησης Πρότασης και, βάσει αυτού, μπορούν να τις αναζητήσουν για να παρακολουθήσουν την πορεία τους.

Ο κ. Κώστας Τζαβάρας σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι συνεργασίες και οι συνέργιες είναι ο προσφορότερος τρόπος για να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, εμείς οι πολιτικοί χρειάζεται να ακούμε τους πολίτες, να μαθαίνουμε από την εμπειρία τους και να προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους. Πιστεύω με θέρμη στην ουσιαστική επικοινωνία με τους πολίτες -και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γεννήθηκε απ’ την επιθυμία να επιτελέσουμε έργο που να έχει αξία και αποτέλεσμα. Αν είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και στην εποικοδομητική κριτική, θα είμαστε καλύτεροι στη δουλειά μας και χρησιμότεροι για τη χώρα μας».
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου