Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2012:Τα 100 έργα των εκπαιδευτικών που θα βραβευτούν

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ

Συνολικά κατατέθηκαν 470 έργα από 850 εκπαιδευτικούς. Η κατανομή της αξιολόγησης των υποβληθέντων έργων έγινε λαμβάνοντας υπόψη το θεματικό πεδίο ανά ειδικότητα και η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια μη αμειβόμενης Επιστημονικής Επιτροπής, αποτελούμενης από 210 μέλη. Τα μέλη της επιτροπής αποτελούνται από Καθηγητές Πανεπιστημίου, π. Παρέδρους Π.Ι., Σχολικούς Συμβούλους, καθώς και εκπαιδευτικούς με αυξημένα προσόντα.

Η διαδικασία αξιολόγησης έγινε με διπλή ανώνυμη κρίση και βαθμολόγηση, ενώ η τελική βαθμολογία κάθε έργου προέκυψε από το άθροισμα της βαθμολογίας των 2 κριτών. Κάθε κριτής μπορούσε να βαθμολογήσει ένα έργο από 1 μέχρι 180 μονάδες, στηριζόμενος σε συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές.

Στις περιπτώσεις που η διαφορά ανάμεσα στους δύο κριτές ήταν μεγαλύτερη των 80 μονάδων και ο ένας εκ των δύο κριτών είχε καταθέσει βαθμολογία μεγαλύτερη των 150 μονάδων, υπήρξε επαναξιολόγηση των έργων από 3ο κριτή αντίστοιχης ειδικότητας. Η τελική βαθμολογία των έργων αυτών προέκυψε από το διπλασιασμό της βαθμολογίας του 3ου κριτή. Η τελική κατάταξη των έργων προέκυψε από τη συνολική βαθμολογία ανά έργο, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θεματικού πεδίου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τη βαθμολογία του έργου τους, καθώς και για τα σχόλια της αξιολόγησης, με επιτυχή σύνδεση στο πληροφοριακό σύστημα της Αριστείας. Επίσης, στην αρχική σελίδα του συστήματος έχει αναρτηθεί η λίστα των έργων, ταξινομημένη με βάση τα αποτελέσματα της βαθμολογίας τους. Από τη λίστα αυτή θα βραβευθούν τα 100 πρώτα έργα και όσα ισοβαθμούν με το 100ο. 
 
Πηγή: esos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου