Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

7 θέσεις μεταπτυχιακής-διδακτορικής υποτροφίας στο ΙΜΒΒ

Το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) ανακοίνωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή υποψηφιότητας για 7 συμβάσεις μεταπτυχιακής - διδακτορικής υποτροφίας. Οι θέσεις προκηρύσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΘΑΛΗΣ με τίτλο:
«Λειτουργικά δίκτυα μικρο-RNA και μεταγραφικών ρυθμιστών στη ρύθμιση της διαφοροποίησης, γήρανσης και ογκογένεσης (MIREG)»
Τα μικροRNAs (miRNAs) αναδύονται ως σημαντικό νέο αντικείμενο της Βιοϊατρικής Έρευνας, λόγω του κρίσιμου ρόλου τους στη γονιδιακή έκφραση. Η βαθύτερη κατανόηση του ρόλου τους στην ανάπτυξη και κυτταρική ομοιοστασία θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σε βασικούς μηχανισμούς γονιδιακής ρύθμισης και θα βοηθήσει την ανάπτυξη νέων μοριακών εργαλείων για βιοϊατρικές εφαρμογές.

Η κοινοπραξία απαρτίζεται από 3 ερευνητικές ομάδες [ΙΜΒΒ-ΙΤΕ (συντονισμός), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης]. Θα εφαρμοστούν γονιδιωματικές και πρωτεϊνωματικές τεχνολογίες σε συνδυασμό με μοριακές, κυτταρικές και γενετικές προσεγγίσεις με έμφαση στα παρακάτω πεδία:
1. Ρόλος των miRNAs στην αυτοανανέωση και διαφοροποίηση σε εμβρυικά βλαστοκύτταρα και νεοπλασίες μαστού και νευρικού συστήματος (ΙΜΒΒ-ΙΤΕ και Πανεπιστήμια Θράκης/Ιωαννίνων).
2. Απορύθμιση των miRNAs ως απάντηση σε βλάβες του DNA και πρόοδο της ογκογένεσης (ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).
3. Ενδοπυρηνική αρχειοθέτηση γενετικών τόπων microRNAs και σχέση με την έκφραση μεταγραφικών ρυθμιστών (ΙΜΒΒ-ΙΤΕ).
4. Ταυτοποίηση miRNAs ως στόχων για μοριακή διάγνωση και θεραπεία σε δυσλειτουργίες της κυτταρικής ομοιοστασίας όπως καρκίνο και κυτταρική γήρανση (ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, Πανεπιστήμια Θράκης/Ιωαννίνων).

Τα πρόγραμμα δέχεται υποψηφιότητες για εκπόνηση μεταπτυχιακής/διδακτορικής έρευνας για τις παραπάνω δραστηριότητες στα αντίστοιχα ερευνητικά εργαστήρια.
• Συντονισμός: Σ.Παπαματθαιάκης, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας ΙΜΒΒ-ΙΤΕ)
• Χρονική διάρκεια του έργου: 01/08/2012 - 31/07/2015
• Κριτήρια επιλογής υποψηφίων:
1. Κάτοχοι πτυχίου σε επιστήμες ζωής ή Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης (ή αντίστοιχου) ή υποψήφιοι διδάκτορες με κατεύθυνση στη Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία ή διαπιστωμένη ερευνητική εμπειρία.
2. Εμπειρία σε τεχνικές Μοριακής Βιολογίας, Κυτταρικής, Βιοχημείας και Μικροσκοπίας.
3. Γνώση υπολογιστών.
4. Άριστη γνώση της Αγγλικής.
5. Τουλάχιστον μία συστατική επιστολή.

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (με τουλάχιστον μία συστατική επιστολή) με την ένδειξη “ΘΑΛΗΣ-miREG” έως και την 01/08/ 2012 στην ηλεκτρονική διεύθυνση papamath@imbb.forth.gr.
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου