Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας "ζωντανά" στην Αθήνα

Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Βρετανική Πρεσβεία, παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά το NT Live (National Theatre Live), ένα πρόγραμμα του Royal National Theatre. Το NT Live συνδέει δεκάδες χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας δορυφορική σύνδεση επιλεγμένες παραγωγές της παγκοσμίου εμβέλειας θεατρικής σκηνής του Λονδίνου. Σήμερα, οι παραγωγές του ΝΤ Live προβάλλονται σε περισσότερους από 300 επιλεγμένους κινηματογραφικούς, ή θεατρικούς χώρους σε όλο τον κόσμο.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2011 η αυλαία του NT Live ανοίγει και στην Αθήνα με την έναρξη της συνεργασίας με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:

16 Φεβρουαρίου 2012
Travelling Light
Το καινούργιο έργο του Nicholas Wright αποτελεί ένα συναρπαστικό αφιέρωμα στους Ανατολικο-Ευρωπαίους μετανάστες που κατάφεραν να αναδειχθούν σε σημαντικούς παράγοντες της «βιομηχανίας» του αμερικανικού κινηματογράφου στη χρυσή εποχή του Χόλλυγουντ. Σκηνοθεσία: Nicholas Hytner, με τον βραβευμένο Antony Sher. Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (παράσταση: 9 Φεβρουαρίου).

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Περισσότερες πληροφορίες:


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για κρατήσεις/αγορά εισιτηρίων (€14, Φοιτητικά €7), επικοινωνήστε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών:
Εκδοτήρια: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα
Ομήρου 8, 105 64 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 728 2333
Ομαδικές Κρατήσεις: 210 728 2367

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NATIONAL THEATRE LIVE;
Χρησιμοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, τοNT Live έχει στόχο να δώσει στο παγκόσμιο κοινό θεατρόφιλων απεριόριστη πρόσβαση στις καλύτερες παραστάσεις του βρετανικού θεάτρου. Το National Theatre, γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη δυναμική και πλούσια θεατρική σκηνή του, συνδυάζει την μακρά θεατρική παράδοση από την εποχή του Σαίξπηρ με νέες, πρωτοπόρες δημιουργίες.


Το NT Live είναί ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Νational Theatre, Nicholas Hytner, και του παραγωγού David Sabel, οι οποίοι θέλησαν να ξεπεράσουν τα όρια της παραδοσιακής θεατρικής εμπειρίας και να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό που δε μπορεί να έχει πρόσβαση στο βρετανικό θέατρο να ζήσει τη θεατρική εμπειρία ζωντανά.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ειρήνη Βουζελάκου:
Τηλέφωνο: 210 369 2337

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου