Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «ΔΥΣΛΕΞΙΑ: Ενδογένεια και στρατηγικές μάθησης»

Ο Σύλλογος Γονέων Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία σε συνεργασία με το Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, στην προσπάθεια τους να πρωτοπορούν στην ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου διοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο συνέδριο.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου οι εργασίες θα κινηθούν γύρω από θέματα νευροεπιστημών και διδακτικών προσεγγίσεων με παρουσίαση ενός βελγικού ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τα βιώματα 4 ατόμων διαφορετικών ηλικιών.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί ένα αμερικάνικο ντοκιμαντέρ με θέμα τα βιώματα 3 γενεών μιας οικογένειας ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες. Θα ακολουθήσουν επιμέρους θεματικά εργαστήρια που αναφέρονται σε φιλολόγους, δασκάλους, νηπιαγωγούς, γονείς και άτομα με μαθησιακές δυσκολίες. Εργαστήρια για τον γραπτό λόγο, τα μαθηματικά, την ιστορία, την ψυχολογία. Προβολή ταινίας «Σαν αστέρια στην γη»

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ αναφέρουμε τίτλους εργαστηρίων και εισηγητές

Μπότσας Γιώργος, Χειρισμός γραπτού λόγου (αποκωδικοποίηση, κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου). Χρήση λογισμικών, διδασκαλία στρατηγικών και διαφοροποίηση

Καραγιαννάκης Γιάννης, Στρατηγικές παρέμβασης για μια ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο για μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά

Ζαφειριάδης Κυριάκος, Διδάσκοντας την Ιστορία με δραματοποίηση σε μαθητές με Μ.Δ.

Μανεμενλή Μάρθα , Έκφραση συναισθημάτων μέσα από τη μουσική με τη χρήση της ομαδικής ζωγραφιάς

Προβολή ταινίας «Σαν αστέρια στην γη»

Δηλώσεις συμμ.: 2310410595, 6978594145 ώρες 18.00-20.00

και στο email milionilia@yahoo.gr

Πληροφορίες:
e-mail milionilia@yahoo.gr, και στην ιστοσελίδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου