Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Εκπαιδεύοντας τους μελλοντικούς φιλόζωους

Μια ομάδα μαθητών σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας, βοηθάει τα αδέσποτα της πόλης, μαθαίνοντας όχι μόνο πως να τα φροντίζουν αλλά συγκεντρώνοντας πόρους για ζωοφιλικούς συλλόγους.

Οι μικροί φιλόζωοι βάζουν τα γυαλιά ακόμα και στους μεγάλους αφού με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους Ροζίνας Γιώτη, φτιάχνουν φιλοζωϊκά ημερολόγια, εκδίδουν περιοδικό, κάνουν παζάρι με σκοπό την ενίσχυση φιλοζωϊκών σωματείων, ενημερώνουν παιδιά και γονείς για τα οφέλη των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων και τα κατά των αγορών ζώων από τα pet shop.

Τα παιδιά επισκέπτονται φιλοζωϊκά καταφύγια, όπως το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Λαυρίου, κάνουν εικονικές υιοθεσίες ζώων ενώ κατά καιρούς φιλοξενούν στις σχολικές τους αίθουσες εκπροσώπους φιλοζωϊκών σωματείων, κτηνίατρους και άλλους γνώστες συμπεριφοράς των τετράποδων και όχι μόνο, φίλων μας.

Όλες οι ενέργειες των παιδιών γίνονται στον ελεύθερο τους χρόνο και όχι εν ώρα μαθήματος και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική τη συμμετοχή τους στην εθελοντική φιλοζωϊκή ομάδα. Ας ευχηθούμε ότι όλα τα σχολεία ιδιωτικά και δημόσια θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των μικρών δραστήριων φιλόζωων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου