Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Για τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα

Η τελευταία ενημέρωση από την Δ/νση Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αφορά στα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο τονίζει: «Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα που δεν έχουν στελεχωθεί με Ειδικό Παιδαγωγό θα δέχονται για εξέταση τους μαθητές για τους οποίους έχει κατατεθεί αίτηση μέχρι και 31.12.2010. Επίσης θα μπορούν να επαναξιολογούν όλους τους μαθητές των οποίων η γνωμάτευση λήγει μέσα στο 2011. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει μόνο για το έτος 2011 και θα πρέπει να αναγράφεται στη νέα γνωμάτευση ότι αυτή αποτελεί επαναξιολόγηση.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση (όταν διαβιβαστεί από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας) η αποστολή του επικαιροποιημένου πίνακα με τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα που έχουν στελεχωθεί με Ειδικό Παιδαγωγό».
Τέλος, στην ενημέρωση της Δ/νσης σημειώνεται έχουν στελεχωθεί με Ειδικό Παιδαγωγό Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. «Αγλαΐα Κυριακού» και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. «Η Αγία Σοφία» και επομένως μπορούν να λειτουργούν ως Πιστοποιημένα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.

Πηγή: ΕΣΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου