Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Διχάζει την Ιταλία η απελευθέρωση των υιοθεσιών

Την έντονη αντίδραση του Βατικανού προκάλεσε η πρόταση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για απελευθέρωση των υιοθεσιών, πρόταση που ανοίγει τον δρόμο και στις μονογονεϊκές οικογένειες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.
Υπενθυμίζοντας πως η Σύμβαση του Στρασβούργου για την προστασία των παιδιών δεν προβλέπει τίποτε που να είναι αντίθετο στην υιοθεσία ενός παιδιού από μόνο ένα άτομο (και όχι απαραίτητα ζευγάρι), το Ανώτατο Δικαστήριο κάλεσε τη Δευτέρα ο ιταλικό κοινοβούλιο να "διευρύνει τις δυνατότητες υιοθεσίας ανηλίκων, περιλαμβάνοντας και τις μονογονεϊκές οικο γένειες".

Το δικαστήριο έλαβε αυτήν την απόφαση μετά την προσφυγή Ιταλίδας που ζει μόνη και ήθελε να επικυρωθεί και στην Ιταλία η διαδικασία υιοθεσίας ενός μικρού κοριτσιού από τη Ρωσία, η οποία είχε ήδη επικυρωθεί στις ΗΠΑ, όπου ζει η θετή μητέρα.

Στην Ιταλία, η νομοθεσία προβλέπει πως μόνο έγγαμα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν. Εξαιρέσεις γίνονται όταν πρόκειται για παιδιά άρρωστα ή ανάπηρα, αλλά και τότε η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται και σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη ενός δικαστικού κηδεμόνα.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου