Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αναπηρία και ομοφυλοφιλία (αφιέρωμα στο 10%).

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε το 30ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού 10% που αφορά θέματα της LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transexual) κοινότητας. Το τεύχος αυτό αποτελεί αφιέρωμα στην αναπηρία και την ομοφυλοφιλία. Μεταξύ άλλων δείτε:

"Η ζωή μετά": μετά το τροχαίο που τον άφησε παραπληγικό, ο Πάνος ασχολήθηκε με το θέατρο, την αναζήτηση συντρόφου και τα σωματεία αναπήρων. Για ένα από τα τρία έχει μετανιώσει.

"Το μόνο που μας λείπει είναι η ακοή": Η Μαρία, 33 χρονών, είναι κωφή και περήφανη που είναι λεσβία.
"Ξέρετε να φέρεστε σωστά σε άτομα με αναπηρία;" Έχουμε όλες τις καλές προθέσεις, αλλά αρκούν; Μήπως αντί να βοηθάμε τα ΑΜΕΑ, τους δημιουργούμε πρόβλημα; Κάντε το κουίζ για να μάθετε.

"Οι μύθοι πίσω από ένα αναπηρικό καροτσάκι": Γνωρίζουμε λίγα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Το θέμα είναι: θέλουμε να μάθουε περισσότερα;

"Το σκάκι του βλέμματος": Όταν είσαι καροτσάκιας, όλοι σε κοιτάζουν λες και βλέπουν παράσταση. Το σκάκι του βλέμματος παίζεται από τις δύο πλευρές όμως.

"Αυτοί κωφοί. Εμεις κουφοί;" Ακούν οι κωφοί; Διαβάζουν χείλια; Πόσα ξέρουμε για τους κωφούς και την επικοινωνία μαζί τους;"

"Ζοφερές προβλέψεις, πραγματικές νίκες": Ο Νουάλα Κάλβι μιλάει για το πόσο πολύπλοκο και ταυτόχρονα απλούστατο είναι να τα έχεις μ' εναν άνθρωπο με ειδικε΄ς ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου