Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

«Αρκτουράκια» εκπαιδεύει ο Αρκτούρος

Ο Αρκτούρος δίνει την δυνατότητα σε παιδιά να γίνουν «Αρκτουράκια», δηλαδή να κάνουν κομμάτι της ζωής τους την άγρια ζωή, να την αγαπούν και να την προστατεύουν.

Αυτό γίνεται μέσα από τη συμμετοχή στο καινούργιο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, που θα λειτουργήσει από τις 23 Δεκεμβρίου ως τις 8 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα που λειτουργεί ο Αρκτούρος στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου.

Ένας μαγικός βιότοπος άγριας ζωής, εξελίσσεται σε 4 εποχές και χωράει σε ένα δωμάτιο. Οι μικροί επισκέπτες καλούνται να μυηθούν στα μυστικά της άγριας ζωής για να γίνουν «Αρκτουράκια». Για να το πετύχουν αυτό, συμπληρώνουν διασκεδαστικούς οδηγούς αναγνώρισης του δάσους, αναγνωρίζουν τα άγρια ζώα από τα ίχνη τους, ανακαλύπτουν τα δέντρα και παρατηρούν από μέσα και με κιάλια ακριβείας το αληθινό, πλούσιο σε ζωή, δάσος του Νυμφαίου.

Στο τέλος του εργαστηρίου, γίνονται αεικίνητα ξωτικά του δάσους και κατασκευάζουν πρωτότυπα, οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλες κατασκευές. Όλα τα παιδιά παίρνουν μαζί τους το δίπλωμα μέλους για τα «Αρκτουράκια».

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά από την παιδαγωγική ομάδα του Αρκτούρου και υλοποιήθηκε στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Φιλώτα και του Αετού Φλώρινας, το περασμένο Σάββατο. Τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους έμειναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και πλέον η ομάδα εκπαίδευσης περιμένει νέους μικρούς φίλους, για να τους μυήσει στα... μυστικά του Αρκτούρου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου