Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ανενεργό το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης Παιδιών

Κλειστό παραμένει το πρώτο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης Παιδιών στην Ελλάδα. Το Κέντρο, το οποίο δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια σε νεογνά, βρέφη και παιδιά που χρειάζονται εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, και υδροθεραπεία μετά από παθήσεις τραυματολογικές, νευρολογικές, νευρομυϊκές κλπ, εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2008 στον οργανισμό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στεγάζεται στο Παράρτημα Παίδων Καλλιθέας (πρώην Κλινική Δαβάκη). Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» και δωρεά, ύψους 1.500.000 ευρώ από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος ». Το έργο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2010. Παρότι έχει περάσει ενάμισι έτος από τότε και το υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει 23 θέσεις εργασίας (φυσίατροι, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κλπ), εν τούτοις το Κέντρο εξακολουθεί να μην λειτουργεί.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», από τα 23 άτομα που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Κέντρο, διορίστηκαν μόνο τα 15 στα τέλη του 2010. Εκκρεμεί ο διορισμός των δύο φυσίατρων που ουσιαστικά θα θέσουν σε λειτουργία το Κέντρο, ως οι πλέον κατηρτισμένοι και εξειδικευμένοι στη φροντίδα παιδιών.

Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας είναι να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο από τα τέλη του 2010, 15 άτομα που δεν εργάζονται και να παραμένει κλειστό ένα Κέντρο που έχει στόχο να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην αντιμετώπιση βαρύτατων περιστατικών στην Ελλάδα.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου