Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Κατέβηκε η ιστοσελίδα ρατσιστικού μίσους ενάντια στα άτομα με αναπηρία

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες δεκάδων αντιφασιστών χρηστών του διαδικτύου, οι διαχειριστές του facebook έσπευσαν να “κατεβάσουν” την φασιστική ιστοσελίδα που αναδύει απροκάλυπτο ρατσιστικό μίσος ενάντια στους ανθρώπους με αναπηρία.

Η ρητορική του μίσους απονομιμοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την δημόσια αποκάλυψή της. Όμως το μείζον θέμα της παραβίασης και των πλέον στοιχειωδών προσχημάτων και της βάναυσης προσβολής των ατόμων με αναπηρία παραμένει ανοικτό. “Θα εξετάσουμε με ιδιαίτερη επιμέλεια τις τεχνικές και νομικές δυνατότητες διερεύνησης του όλου θέματος” μας δηλώνει εκ μέρους της Παρέμβασης Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝΑΠ) ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, παραπέμποντας στην αναγκαιότητα “να αποκαλυφθεί ποιοί είναι αυτοί που επικοινωνούν απροκάλυπτο ρατσισμό σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, σε ποιούς κοινωνικούς ή πολιτικούς χώρους κινούνται, αλλά και σε ποιά έκταση είναι εξαπλωμένες εντός διαδικτύου αντίστοιχες ακροδεξιές χυδαιότητες”.

Ο κύριος Θεοδωρόπουλος έχει κατά νου την αντιρατσιστική νομοθεσία που οι ως άνω φασιστικές χυδαιότητες μοιάζουν σκαστά να παραβιάζουν. Προφανώς, η παρέμβαση της ΠΑΝΑΠ έχει τον χαρακτήρα προληπτικής αντιμετώπισης των κρουσμάτων απροκάλυπτης ρατσιστικής χυδαιότητας – ηλιθιότητας σε βάρος των ΑμεΑ πριν αυτά αποκτήσουν επιδημικό χαρακτήρα. Κινείται στην λογική της νομικού με απώλεια όρασης Π. Παπανικολάου που είχε αναφερθεί άμα τη εμφανίσει του όλου θέματος για τους “περίεργους καιρούς” που διανύουμε. Κίτρινους καιρούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου