Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ημερίδα με θέμα τη σημερινή κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και τις προοπτικές επιβίωσής τους

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για την εκδήλωση, σε ενημερωτική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής: «Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, καλούμε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν το Σάββατο 17/12/2011 και ώρα 10.00 το πρωί στην αίθουσα στο Ροδίνι όπου θα παρουσιαστεί η σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουμε και η αναζήτηση ελπίδας αξιοπρεπούς επιβίωσης όπως ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα καθώς και η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης των
τοπικών αρχών.

Στη συνάντηση-ημερίδα η οποία γίνεται με την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Η σημερινή κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και προοπτικές επιβίωσής τους» θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Χαρ. Πλάτσης, ο διοικητής του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Μιχ. Κόκκινος, ο διοικητής της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας Θεραπ. Χρόνιων Παθήσεων Γ. Γιαννιώτης.

Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα της συνάντησης.
Θα υπάρχει και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για τα άτομα με προβλήματα ακοής.

Πηγή: www.rodiaki.gr via blind

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου