Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Εσπερίδα με θέμα τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οργανώνει η εθελοντική ομάδα καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης: «Πολυδράση», σε συνεργασία με το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) και την ΕΛΜΕ Χανίων, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), οδός Νεάρχου 23, στις 5.30 το απόγευμα.
Οπως αναφέρει η «Πολυδράση» σε ανακοίνωσή της, «στόχος της εσπερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με τις 'μαθησιακές' δυσκολίες για να πάψουν να αποτελούν 'ταμπού' της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας από τη μια και να διευκολυνθεί η διαχείρισή τους από την άλλη.
Στην εσπερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις οι:
Βενιανάκη Κατερίνα, διδάκτωρ Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, προϊσταμένη του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Χανίων: Εισαγωγή στις μαθησιακές δυσκολίες - Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες - Δυσλεξία.
Παπαδαντωνάκης Γιώργος, παιδοψυχίατρος: Ιατρική προσέγγιση των μαθησιακών δυσκολιών.
Μαυράκη Ζαχαρένια, ψυχολόγος του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Χανίων: Το συναίσθημα του μαθητή με δυσλεξία.
Μανακίτσα Ευθυμία, κοινωνική λειτουργός: Η στάση των γονέων απέναντι στα παιδιά με δυσλεξία.
Αθανασάκης Αντώνης, διδάκτωρ Παιδαγωγικής, διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων: Φιλόλογοι και δυσλεξία: Σχέση άγχους, ανασφάλειας και επιφυλακτικότητας
Σακελλαρίου Σταυρούλα, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κ.Ε.Δ.Δ..Υ Χανίων: Διαφοροποιημένη διδασκαλία για μαθητές με δυσλεξία.
Συντονίστρια της εκδήλωσης: κα Ειρήνη Καλφάκη, φιλόλογος.
Η εσπερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Θα δοθούν βεβαιώσεις στους εκπαιδευτικούς που θα την παρακολουθήσουν από το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Χανίων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου