Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Διανυκτερεύοντας στο Μουσείο 2 – Sleepover

Στις 4 Νοεμβρίου, 25 παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών έζησαν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στις 18 Νοεμβρίου το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο των Σιδηροδρόμων και το Πολεμικό Μουσείο. Παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών θα διανυκτερεύσουν μέσα σε αυτά συμμετέχοντας σε μία από τις πλέον σύγχρονες μουσειολογικές πρακτικές μουσείων του εξωτερικού με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19.00μμ και θα τελειώσει την επόμενη μέρα το πρωί. Θα ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων και θα απασχοληθούν με εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα προσφερθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα παιδιά, βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους : υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση.

Την βοήθεια και την υποστήριξη, κατά την διάρκεια της βραδιάς θα παρέχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη με τους βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών καθώς και την Ομάδα Διάσωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Info: Για τη δήλωση συμμετοχής: 2310280328, από 14/11 έως 17/11 Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου