Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα του Rockefeller Foundation Bellagio Center

Το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης (ΙΙΕ) του οποίου το Ευρωπαϊκό Γραφείο εδρεύει στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, χειρίζεται το πρόγραμμα του Rockefeller Foundation Bellagio Center με έδρα την Βόρεια Ιταλία.

Το Rockefeller Foundation Bellagio Center, στην Βόρεια Ιταλία διοργανώνει πρόγραμμα με το οποίο υποστηρίζει καινοτομίες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται σύνθετα παγκόσμια θέματα και απευθύνεται σε διεθνείς ομάδες ακαδημαϊκών, συγγραφείς, καλλιτέχνες, επιστήμονες, δημοσιογράφους, στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων και στους υπεύθυνους για την χάραξη πολιτικής.

Το βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων συνδέσεων και συλλογικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των συμμετεχόντων αποτελούν. Μέσα από γεύματα και ανεπίσημες παρουσιάσεις υπάρχει η δυνατότητα για δυναμική συζήτηση, σύνδεση και εμπλοκή μεταξύ των μελών των ομάδων της πολυποίκιλης αυτής κοινότητας.

Το πρόγραμμα για τον Ακαδημαϊκό Γραπτό Λόγο, για τις Τέχνες και την Τέχνη της Λογοτεχνίας τυπικά διαρκεί τέσσερες βδομάδες. Υπάρχει η δυνατότητα των συζύγων/συντρόφων να μπορούν να ακολουθούν στο πρόγραμμα τους συζύγους/συντρόφους τους. Τα προγράμματα των στελεχών που συμμετέχουν μπορεί να διαρκέσουν από δύο έως τέσσερες βδομάδες. Κοινές αιτήσεις από συνεργαζόμενους συγγραφείς είναι επίσης ευπρόσδεκτες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για το Πρόγραμμα που διαρκεί από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2012, για τον Ακαδημαϊκό Γραπτό Λόγο, για τις Τέχνες και την Τέχνη της Λογοτεχνίας είναι η 1η Δεκεμβρίου 2011. Οι αιτήσεις για τα προγράμματα των στελεχών και για τις συνδιασκέψεις, θα γίνονται δεκτές σε τακτά χρονικά διαστήματα που θα ανακοινώνονται στο μέλλον.

Για τις αιτήσεις και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες: http://www.rockefellerfoundation.org/bellagio-center , http://www.iie.org/Programs/The-Rockefeller-Foundation-Bellagio-... και για να κατεβάσουν το ενημερωτικό φυλλάδιο http://www.rockefellerfoundation.org/news/publications/rockefell... ,

Διεύθυνση:
Institute of International Education
European Office
Vigyázó Ferenc u. 4.
1051 Budapest, Hungary
Tel +36 1 472 2285
Fax +36 1 472 2255
Email nszkarosi@iie.eu
Website: www.iie.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου